tiistai 15. maaliskuuta 2022

AAMUHIIHTO TEHDÄÄN AAMULLA (aktiivinen passiivi)

  Aamuhiihto on tehdään aamulla. Varsinkin, kun hanki kantaa. Ja kyllä kantaa, kymmenen pakkasasteen yön jälkeen. Eilen hiihdettiin pari kertaa saaren ympäri. Tänään päätettiin lähteä Luonterille, tulla takaisin kohti mukavasti lämmittävää aurinkoa. 

  Hilppaa laittaa kalustoa monoihin, minä malttamattomana jo odottelen.


  Jänissaaren kupeella oli nenänniistotauko, joten kuvat piti ottaa, taukoa hyväksi käyttäen.



  Vähän matkaa hiihdetyttyämme äkättiin Hannilat sivakoimassa eilisiä latuja. Kohdatiin Jänissaarten pohjoispuolella, jatkettiin matkaa lyhyessä parijonossa: 1. pari Hannu ja minä, 2. pari Irene ja Hilppa. Koska matkavauhti pidettiin maltillisena, onnistui keskustelu mukavasti.
  Aamulenkki muodostui seuraavaksi: Saarelan rannasta Jänissaarten ympäri, takasalmesta Ison Kamalan länsipuolitse Pyören Kamalan takaa Halkoluotojen ohi, Makutsaarten välistä Aittalahdenselkää pitkin takaisin. 

Maisemat hienot, keli hieno, mikäs mennessä.  



  Pilkkireissu tehdään iltapäivällä. Varsinkin, kun aurinko lämmittää. Ja kyllä se lämmitti, lähes 10 astetta plussaa mittarissa. 
  Samalla kokoonpanolla kuin aamun hiihtoretki, suoritettiin piirikunnalliset pilkkikisat. Tuohon lähelle, Potinlahdelle, mentiin varusteinemme. 





  Arska helli, tuuli pysyi loitolla, ei edes näpit paleltuneet, vaikka rukkaset jäivät työttömiksi. Itse kisasta tuli tasainen. Niin tasainen, että ensimmäinen palkinto jouduttiin jakamaan kaikkien neljän osanottajan kesken. Jokaisella siis sama tulos, nolla kalaa! Moraalinen voittaja lienee Hilppa, sillä hän oli ainoa, jolla todistettavasti nyki myös siiman alapäässä. 
  Ei tullut kalaa, mutta ei haittaa; mukavassa seurassa, loistavassa kelissä, aika kuluu rattoisasti, vaikka ei tarvitse päntiönä ahvenia koukusta irrottaa. 

  Huomenna mennään taas hankikannon selkään hiihtelemään. Saa nähdä, minkä lenkin sukset silloin kuljettavat?

  Peräkaneetti: Muistin toiminnassa on nykyään kaksi asentoa; huono ja vielä huonompi. Jälkimmäinen oli päällä, kun lähdin päivällä hakemaan klapeja kammarin uuniin. Päätin, että käyn ensin lorottelmassa. Muistin käydä lorottelemassa, mutta en hakea puita. No, ei puolet sentään ihan huono tulos ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti