keskiviikko 21. huhtikuuta 2021

VARMISTUI ROKOTUS, OLOTILAAN KOROTUS

   Koronarokotuksien 65-69 vuotiaille piti aueta eilen PHHYKY:n alueella. Niin me luultiin, niin uutissa sanottiin, niin nettisivuilla kerrottiin. Tai sitten oltiin, taas kerran, tuuliajoilla. Oli mieten oli, mutta Anna soitti maanantaina alkuillasta, kertoi, että aikavaraus on auennut, ja että Jonin äiti oli saanut ajan varattua. Mehän pistettiin sillä hetkellä Welcome to Utmark HBO:lta paussille, hyökättiin asianomaiselle sivustolle. Minä pöytäkoneella, Hilppa vieressä puhelimella. Ilman takkuilua päästiin tunnistautumisen kautta ajanvaraukseen. Salpakankaan terveysaseman piste oli turvoksissa, ties milloin olisi vapaata löytynyt. Hilppa oli fiksu, sanoi, "kokeillaan TRIO:n pistettä Lahdessa." Niin tehtiin. Ja varauskirja viidestäpä auvo aukesi: Torstaina, 22. huhtikuuta, eli huomenna!, on meille buukattu pistos, neljän jälkeen, peräjälkeen! Enkä suhtaudu pelolla sen jättämään jälkeen. Kakkosrokotus on tietysti myös kirjoissa. Heinäkuun 13. päästään anomaan rokotepassia. 

  Hieno homma. Ei kai voi sanoa, että "taivas aukesi". Ainakaan kohdallani, sillä "taivaan aukeaminen" merkitsee minulle kaatosadetta. Mutta on tämä tietynlainen helpotus. Päälle toivoin meni: saadaan rokotus ennen kuin saareen sännätään. Jos ei muuten, niin ei ainakaan tarvitse sen vuoksi reissua Hollolaan ajaa. 

  Eilen meinattiin lähteä kiertämään Iso Tiilijärvi, perinteiseen jokakeväiseen tapaan. Ajettiin Tiilijärventien päähän parkkipaikalle. Olin jo arvellut, että lunta ja jäätä saattaa latupohjilla vielä olla. En kuitenkaan uskonut, että niin paljon kuin oli. Kaikki varjopaikat olivat aivan kovaksi tinttaantuneen lumen peitossa. Ikävää kävellä, joten käännyttiin takaisin heti, kun päästiin sopivasti poikkemaan pois reitiltä. 
  Iso Tilkki oli vielä umpijäässä. Pieniä rantaporeita vasta auki. Käytiin samalla katsomassa Keski-Tilkki. Siellä oli osittain sulaa. Kuvia laitoin eilen seinälleni, mutta tällään vielä yhden.


  Odottelu jatkuu. Siis Luonterin vesistön jäittenlähdön odottelu. Kova on toive siitä, että maanantaina päästään. Mieli, kohta muukin valmius, ovat siinä jamassa, että pettymys on, jos ei maanantaina päästä. Mutta jos menee tiistaille, vaikka jopa torstaille, niin siihen on tyytyminen. Hydrokopterin hankintaan en tähän hätään ryhdy. 

  Tänään menen käymään äidin luona, huomenna on rokotus, perjantaina omat kommervenkkinsä (niistä myöhemmin). Viikonloppu menee vissiin Hanelille soitellen, jäätilannetta udellen, vartin välein. Toivottavasti ei mee välit velj'poijan kanssa ihan rempalleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti