perjantai 23. huhtikuuta 2021

PIKKIRIIKKISESTI PIIKKIKRIITTINEN

  Eilen saatiin piikki. Yhteiskunnan piikkiin se meni. Enkä ole edes pikkiriikkisen pikkiriikkisesti piikkikriittinen. Muotoilin otsikon, sillä se särähtää korvaan mukavasti. Trion alakerrassa sijaitsevassa rokotuspisteessä meitä tuikattiin. Sinnehän mahtuu, Trioon. Taitaa olla kohta puolet keskustan suurimman ostoskeskuksen liiketiloista tyhjänä. Kyllä sujui homma sutjakkaasti. Muutaman minuutin etuajassa huudettiin sisään. Itse tapahtuma oli ohi minuutissa. Sitten ohjattiin "odotushuoneeseen". Vartti olisi pitänyt kuulostella oloaan, minun kärsivällisyyteni kesti lähes kymmenen minuuttia. Olin piikittäjältäni kysäissyt, että valvotaanko minua, saanut vastaukseksi, että ei. Uskalsin siis ilman esivallan uhkaa poistua etuajassa. 

  Tänään on toimintaa ylenpalttisesti. Kohta lähden autonpesuun. Puoliltapäivin vien Hilpan silmienkirkastusoperaatioon. Kahdelta on renkaanvaihto. Sen jälkeen hakemaan Hilppa pois Päksistä. Ja kotiin kahville. No, kahveja ei voi laskea erityistoiminnaksi, vaan jokapäiväiseksi iloksi. 

  Kyllä pitää yhä olla siinä uskossa, että maanantaina saareen päästään. Eilen tuli Anttola satamasi Saimaalla-sivustolle jakoja, joista ilmeni, että Vitjasen puolelta olivat jäät alkaneet lähteä. Samoin Harviolta, ainakin sataman edustalla. Voi olla, että Potinlahteen joutuu vielä ensi viikollakin murtamaan pätkän väylää. Se on kylmä pohjoisranta. Mutta kyllä homma murtaja PEPPE II:lla sujuu, entisvuosien tapaan.


  Sadetta kaikissa olomuodoissa on povailtu monta päivää. Ei vielä ole pisaran pisaraa, hiutaleen hiutaletta, jalkarätin jalkarättiä, täällä satanut. Olisi hyvä, jos sataisi. Puhdistuisi ilma, puhdistuisivat kadut. Vaikka kaduilta on hiekat kerätty, ne on pesty, leijuu autojen perässä tomupilviä. Varsinkin isojen autojen. Ei oikein tee mieli edes lenkille lähteä. Metsäpoluille tietysti voisi mennä, mutta kun ne ovat vielä osittain jäässä. No, ei tänään ole aikaakaa lenkkeillä. Paitsi kaksi puolentunnin pakollista on tiedossa. Ensin autopesun ajan, ip. renkaanvaihdon ajan.  

  Tuon autopesun suhteen olen tullut laiskaksi. En ole viimeisen puolen vuoden aikan pessyt itse autoani kuin kerran. TI-halli on Lahdessa, kymmenen kilsan päässä, ja alle parin, kolmen kivenakkauksen etäisyydellä (Seppo Rädyn nakkauksen) on paikka, missä pestään autot käsin. No, en niillä sentään letkut, sienet ja rätit. Hinta oli 17 € ulkopesusta. Nyt on tainnut eurolla kihahtaa. Kertaakaan en ole nyky-autoni elinkaaren aikana (viiteen ja puoleen vuoteen) käyttänyt pikapesussa. Ei auto minulle pyhä lehmä ole, mutta edellisen kun kerran satuin rullien läpi ajamaan, niin johan näkyi jälkiä. Ehkä harjat ovat muuttuneet, niitä vaihdetaan ja huolletaan useammin? En kuitenkaan, noilla käsipesuhinnoilla, näe tarvetta lähteä asiaa testaamaan.

  Renkaiden suhteen laiskuuteni on jatkunut ainakin 15 vuotta. Kaikki lähti siitä, että ei ollut tilaa säilyttää vaihtorenkaita. Siis Vianorin rengashotelliin turvauduin. Hyvin on toiminut. Siellä tarkistetaan keikkojen kunto aina säilytyskauden aikana, ja ilmoitetaan, kun kulutuspinta alkaa olla vähissä. Sitten neuvotellaan sopivasta  ajankohdasta uusien hankinnalle. Eli, että kannattaako ne ollenkaan laittaa alle, ja jos laittaa, niin koska on hyvä tulla uusimaan. Arvostan tätä. Renkaat ovat tärkeät turvallisuuden kannalta. Oli kesä tai talvi.

  Nyt pitää toimeutua Autopesulaan. Ei näy sadetta, ei edes juuri pilviä. Pikku lenkki on siis mahdollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti