perjantai 19. maaliskuuta 2021

VIIKON VIRHE

  Olen monta viikkoa elänyt siinä uskossa, että pääsiäinen on reilun viikon kuluttua. Johtuu siitä, että joku sanoi joskus, että pääsiäinen on maaliskuun lopulla. En asiaa tarkistanut. Luultavasti kirjoittelin blogeihinkin väärän luuloni mukaisia suunnitelmia. 

  Kuinka ollakaan satuin pari päivää sitten seinäkalenteria muikuillessani huomaamaan, että pääsiäinen on vasta viikkoa myöhemmin. Tämä tietää sitä, että ensi viikon puolivälin tienoissa lähdetään Anttolaan. Tosin maanantaina avautuva koronarokotuksen aikavaraus meikäläisen ikäisille voi muuttaa suunitelmaa. 

  Vihapuheiden aikaa eletään. Naton alaisen tutkimuslaitos StratComin tutkimuksen mukaan Sanna Marinin hallitus vastaanotti tutkimusjakson aikana ”järkyttävän suuria määriä loukkaavia viestejä”. Eli lähinnä naisministerit. Kun raportti julkistettiin, ehätti Jussi Hallo-Aho twiitissään kyselemään, että oliko tutkimus Sanna Marinin tilaama. Eipä ollut, kuten tästä Saku Timosen blogista ilmenee:  https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2021/03/19/sukkahousuhallitus-ja-tasa-arvo/?fbclid=IwAR36sJZ3P3EuIp1YpbH2gpK1osV1yFbFUKWWTlTYQWLYlsrAVc0uIVVs3bw.

  Kun Karri "Paleface" Miettinen eräässä haastattelussa ihmetteli persujen ja heidän kannattajien vihapuheiden määrä, sekä sitä, miksi se sallitaan, sai hän osakseen järkyttävän vihapuheryöpyn. Ryöpyn, missä lytättiin mies musiikkeineen ja mielipiteineen murskaksi. Kuvastaa kovinkin komiasti tätä aikaa. 

  Kun Tim Sparv otti kantaa rasismiin, naisurheiluun ja USA:n poliisiväkivaltaan, niin arvatkaa mitä? Vihapuheella ei ollut rajaa. Monet ilmoittivat myös, että eivät enää mene katsomaan maajoukkueen pelejä. Jopa kriitikot älähtelivät politiikan sotkemisesta urheiluun. Että silleen! Politiikka kun on ollut kauan, ja tulee olemaan vielä kauemmin, osa kaikkea urheiluun liittyvää. 

  Tietysti on kolikolla toinen puoli. Varmasti tuli Palefacelle ja Tim Sparville paljon myönteistäkin palautetta. On vaan niin, että ne myönteiset tahtovat hukkua paskan alle. 

  En yhtään ihmettele, jos moni kammoksuu mielipiteittensä ja ajatustensa julkituontia. Ei varmasti ole mukavaa saada sontaa niskaansa. Minä olen säästynyt isommilta ryöpyiltä. Johtunee siitä, että blogieni lukijamääät ovat tosi pieniä. Onneksi. 

  Vihapuheista en puhu enempää, sillä eivät vihapuheet puhumalla lopu. Eivät ne tietysti lopu myöskään sillä, että niistä ei puhuta. 
  
  Kauniita päiviä on ollut. Pakkastakin. Aamulla oli kahdeksen miinusta, aika kova tuuli. Ja oli liukasta.  Kun aurinko päivällä sulattaa pinnat, yöllä tulee pakkasta, niin lopputuloksen tietää. Hiekoitusmäärärahat on kai jo käytetty, sillä vain pienelle osalle kulkemiani kevyen liikenteen reittejä oli soraa löytynyt. Matkasta selvisin, kiitos nastakenkien ja varovaisuuden. 

  Koska ei muuta mieleen juolahda, niin kuvia loppuun laitan. 

 Ensimmäisessä isä-Erkki, Haneli ja minä. Kuva on otettu kai 1961, kun olimme juuri muuttaneet Anttolan vanhan Säästöpankin rakennukseen. Kuva on minulle sen takia muistorikas, että siinä näkyvästä radiosta, merkiltään Luxor, tuli muutaman vuoden kuluttua ensimmäinen bassovahvistimeni The Picturesin harjoituskämpälle. Keikoilla meillä oli sentään oikeat styrkkarit (yksi oma, yleensä toinen lainattu).


Vielä otos vuoden takaa. Lumitilanne oli tuolloin toisenlainen, eli lumeton. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti