maanantai 8. maaliskuuta 2021

SAARESSA

  Saaressa ollaan. Reilu neljän kuukauden tauko mahtuu väliin. Asiaa kun positiivisesti pohtii, niin vaikka ei näillä jäillä toista kertaa tänne tultaisi, avovesien aikaan ei ole enää kahtakaan kuukautta. 

  Perillä oltiin jo ennen yhtätoista. Jäällä mainio keli kulkea: vajaa kymmenen senttiä lunta.

  Pihalla lunta on reilummin. Paikoin on kinostanut ihan kunnolla. Sikäli ikävää kulkea, että viimeeksi sataneen lumen alla oleva hankikanto ei kanna joka paikassa, vaan jalka solahtaa läpi. Lumikenkää kyllä kannattaa. Ongelmana kuitenkin on, että vaikka lumikengillä tallaa polun, niin se ei sitten saapasjalassa kanna. Lumikengillä ei oikein viitsi puuceehen mennä. Liian monimutkainen prosessi. Toivottavasti polut kovettuvat yön aikana kestäviksi.


  Jäätä on laiturin kohdilla varmaan liki 40 senttiä. Ei kaikki teräsjäätä, mutta ei tarvitse sen puoleen huolta kantaa. 


  Nyt iltapäivällä alkaa pirtissä olla parikymmentä astetta. Tähdelliset hommat on tehty. Rappujakin pystyy jo kulkemaan ilman köysiä ja jäähakkua. 


  Huomenna hiihdellään aamusta naapurin avaamaa latua. Iltapäivällä mennään pilkille. Olisipa yhtä aurinkoinen ilma kuin tänään.

  Koska kirjoitin, minkä kirjoitin, niin en kirjoita enempää. Jotenkin ajatukset eivät kestä läjässä. Toisena päivänä ehkä enemmän tarinaa.

  Muutama kuva vielä kauniista kevätalvisesta päivästä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti