lauantai 20. lokakuuta 2018

NEUVO VAN HAN

  Eilen julkaistiin Karjalaisen Jiin uusi albumi "Sä kuljetat mua". En asiasta ollut tietoinen, ennen kuin näin Jukan haastattelun Ylen aamutv:ssa. Ei kun lataamaan levy Spotify:lta. Nyt se pariin kertaan kuunneltu. Taattua tavaraa, kyllä Karjalaiselta aina uusia kappaleita löytyy. 
  Tuossa haastattelussa artisti kertoi uuteen albumiinsa liittyviä hauskoja yksityiskohtia, mm. nimikappleesta, biiseista "Terve, Sirkka Lautamies" ja "Neuvo van Han", kansikuvasta myös. "Terve, Sirkka Lautamies" on ehdottomasti ehkä (anteeksi lainaus Mertsi!) levyn johtava biisi. "Neuvo van Han" puolestaan on klassinen rock'n roll, mutta nimi on nerokas!
  Summa summarum: J. Karjalainen on ehdotonta alansa huippua Suomessa, kestää myös kansainvälisen vertailun.

  Anna ja Iiris tulivat eilen junalla, Joni illalla autolla. Iiris oli kuulemma hieman pettynyt, kun ei tullutkaan kylään ilman vanhempiaan. Johtuneeko isovanhempien piirun verran löyhemmästä suhtautumisesta jäätelönsyöntikertojen aikaväleihin? Ei tietysti! Tai ehkä hippusen kuitenkin?


  Anna kertoi, että Iiris oli Pikku2:sta katsoessaan alkanut yht'äkkiä puhelemaan, että tollanen hattu, silmälasit, ihan ku Peppe-Pappa! Sydäntä lämmittää, kun tyttö muistaa. Eikä pelkästään jäätelön vuoksi, uskon.

  Tänään mennään porukalla katsomaan Elinaa. Varmaan riemastuu äiti. Saa nähdä, keiksi hän meidät naapureilleen ja hoitajilleen esittelee?

  Maanantaiaamuna vien Hyundain pajalle, saan sijaisauton käyttööni. Tiistaina pitäisi oman pirssin olla valmiina. Jokohan oikean etusiiven tarina on finaalissa? Toisaaalta,; miksei hyvä tarina voisi jatkua? Mutta ei minun kustannuksellani, pliis!

  Maanantai näyttää ennusteen mukaan sateiselta, ainakin Helsingissä. Tiistaina on autonvekslaus. Joten ehkä vasta keskiviikkona porhalletaan Stadiin ja sen museoihin. Junalla mennään. Järjetöntä omalla autolla olisi sinne mennä., etsiä ja maksaa parkkeerauksesta. Ja jostakin syystä Lahti-Helsinki välin usmuuttaminen auton ratissa on minusta tympeää. Ajankin yleensä osan matkaa vanhaa tietä, koska siellä ei tarvitse olla silmät liimautuneena taustapeiliin. 
  Kaikki kohteemme keskustassa ovat kävelymatkan säteellä, ei senkään vuoksi ole autolle tarvetta. Sitä paitsi edellisestä junamatkasta on kulunut jotakin 12 vuotta. Korkea aika korjata asia.

  Tsiikailin hieman 10 päivän sääennustetta Anttolaan. Näyttävät kelit viilenevän. Ensi viikon loppupuolella ovat päivälämpötilatkin hädin tuskin plussan puolella, hieman lumihiutlettakin kartoilla näkyy. Eli taitaa olla korkea aika mennä laittelemaan talvivalmiuteen paikat, veneet, pihat, saunat, vedet, tiskikoneet. Ja mielet myös lähestyvään talvitaukoon valmistella. Vaikka kyllä marraskuussa vielä saareen mennään. Soutuveneellä mennään, kantovedellä kokataan. Ei se ongelmaa tuota.   

  Kuinka ollakkaan, kun tätä kirjoitan, muistui mieleeni viime viikolla Pesosen Hegulin kertoma anekdootti. Se koskee Hyvösen Erkkiä, R.I.P. Mies oli kulmakunnan legenda, persoona, kenestä elää lukemattomia tarinoita. No,tämä tarina menee seuraavasti:
  Muutama paikallinen äijä istuksi Rantaharjussa olusilla. Puhe kääntyi erääseen henkilöön. Joku kysäisi: "Vieläköhä se X.Z. ellää?" 
  Tähän Erkka, tapansa mukaan hieman änkyttäen: "E-ellää se, i--i-iha va-va-varmst. M-miä näin se-sen to-toessakesänä to-torilla!"
  Asiahan tuli aukottomasti todistetua. 
  Pitäisi oikeastaan koota koneelle muistiin kaikki mahdolliset Hyvösen Erkkaa koskevat muistot. Pesosen Heguli, Haneli, monet muut, voisivat lisätä minulta unohtuneita tai tuntemattomia tapahtumia. Kaikki tämä erittäinkin bona fide. Kunnioituksesta katoavaa kyläpersoonakulttuuria kohtaan.

  Kansa alkaa valua yläkertaan; ensin tuli Hilppa, sitten Iiris ja Joni. Joten eroan ystävistäni näppiksestä ja pc:sta, liityn joukkoon elävien.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti