perjantai 31. elokuuta 2018

BACK IS BACK

  Melko mukavaa elellä, oleilla, taas. Selkä korjaantui! Jo keskiviikkona oli parempi, eilen lähes normaali. Tulipa tuokin koettua. En kenellekkään moista toivo, sen verran paskamainen vaiva. Paskamainen siksikin, että paskallakäynti oli silkkaa tuskaa: pytylle laskeutuminen sujui vaivalloisesti, ylösnousu oli lähes tekemätön paikka. Eikä invavessaa käsinojineen tietysti ollut käytettävissä.
  Selkä on siis  kunnossa, eikä ole syy siihen, että kirjoittelen sydänyöllä. Syy siihen, että kirjoittelen sydänyöllä on se, että nukuttuani pari tuntia heräsin, pyöriskelin tovin lakanoissa, poistun yläkertaan Hilppaa häiritsemästä. Kokemus on osoittanut, että turhaa yrittää saada unenpäästä kiinni, kun olo ja mieliala on sellainen, kuin nyt on. Näitä hetkiä ja öitä osuu harvakseltaan kohdalle. Mielessä pyörivät milloin ikävät, milloin mukavat, asiat, uni pysyttelee loitolla. Tänä yönä kyseessä ei ole oikeastaan ikävät eivätkä mukavat asiat. Ei oo pakko nukkua, jos ei nukuta! Tai kyllä mukaviakin asioita on mielessä: tänään lähdetään saareen. Viisi päivää maalikylissä on näille vuosin aivan riittävä rupeama.

  Joten nyt istun koneella. Musiikkia korvissa. Minulle uutta musiikkia. Syy minulle uuden musiikin soimiseen löytyy siitä, että ystäväni Rohus-Matti postasi eilen fb:ssa  suosittelevansa Fatfer John Misty'n albumia".
  "Kuka helevetin Father John Misty?", oli ensimmäinen ajatukseni. Mr. Google hommiin. Paljastui, että kyseinen artisti, oikealta nimeltään Josh Tillman, on 1981 syntynyt amerikkailainen muusikko. Hänen genrekseen on ilmoitettu "indie rock", "indie folk" ja "folk rock". Mies on julkaissut vuodesta 2003 alkaen kahdeksan albumia nimellä J. Tillman, ja vuodesta 2012 neljä nimellä Father John Misty. Mielenkiintoista. Matin musiikkimaun tuntien päätin tutustua lähemmin. Joten Spotify tekemään töitä palkkansa eteen. Lisäsin illalla miehen albumit kirjastooni, mutta en vielä kuunnellut pätkääkään. Liekö tuokin asia mielessä väikkynyt, kun en unta uudestaan saanut puoliltaöin pyydystettyä?
  Nyt olen kunnellut Father John Misty'n ensimmäisen albumin "Faer Fun", toinen "I Love You, Honeybear" on aluillaan. Matin makuun voi aina luottaa!


  Edellä kirjoitettu osoittaa, kuinka onneton olen musiikin tuulia seuraamaan. Ja paikoilleni jämähtänyt. Tiettyjen artistien kohdalla pysyttelen joten kuten kartalla, mutta uusia vainuja saan vasta persiille potkittuna. Hyvä, että edes silloin! Toki musiikkia on tehty, ja tehdään, niin paljon, että on aivan mahdotonta olla kaikesta selvillä. Ja kun minä en lue alan lehtiä enkä sivustoja, olen muitten vietävänä. Loistavaa, että ystäväni, etunenässä mainitsemani, Rohus-Matti, Ilu ja Ruikku näyttävät joskus valoa Peppen pimeään musiikkitunneliin.

  Joopa joo. Kunhan uneton yö aamuksi kääntyy, johtaa matka Specsaversille. Minulla on aika ensin klo. 9:00 optikolle, kakskyt yli silmälääkärille. Hilppa on buukattu optikolle kymmeneksi. Jos ihmeempiä ei ilmaannu, ehdin valita pokat, käydä kahvilla, hypätä kolmiloikkaa, pasteerailla torilla, käydä lisäämässä pari kertaa kolikoita parkkimittariin, ennen kuin Hilppa on saanut läpikäytyä oman prosessinsa. Tiedän, että kaksien kehysten valinta ei tule olemaan hänen kohdallaan hetkessä tehty. Mutta aika aikaa kutakin; kyllä me hyvissä ajoin päästään hakemaan tavarat Hollolasta, suuntamaan kohti Mikkeliä. Siellä Lidliin hakemaan viimeiset eväät, Potinlahteen, veneeseen, Avokkaaseen.

  Ihan kesäisiä ilmoja on povattu. Meteorologista jargonia lainatakseni: "Lämpötilat ovat ajankohdalle tyypillisiä lämpimämmät." Mikäs siinä. Muutaman tunnin maalaus on viekä odottamassa. Kop, kop, kestä selkä. Leivän palo on aiheuttanut tarpeen tyhjentää taas kompostikäymälä. Yksi halkosavotta, pienimuotoinen, on mielessä. Vesomista päiväksi. Eli puuhastelua piisaa.

  Haneli soitteli eilen. Kysyi, ollaanko saaressa. Nuottamiehet olivat näet tipauttaneet ohi ajaessaan hänelle niin paljon muikkuja, että meillekin olisi riittänyt. Harmi, että ei tällä kertaa onnistunut, muikun haku. Mutta pitää ensi viikolla laittaa mujeverkkoja veteen. Ehkä naapurin Hannun kanssa, tai sitten käyn Hanelilta muutaman hakemassa.
  Velj'-poika kertoi olevansa hälytystilassa. Nimittäin aamuöisin saattaa tulla kutsu karhujahtiin. Yhden ainakin olivat kaataneet. Sanoi Hanelikin sitä katselleensa tähtäimen läpi. Oli vain ollut toisia passimiehiä linjalla, joten ei päässyt ampumaan. Kai noita otsoja on liikaa, koska Etelä-Savoonkin on myönnetty 32 lupaa. No, onhan se iso alue. Mutta täytyy niitä olla melkoisesti. Minun kohdalleni ei ole sattunut, kuin yhdet lähes höyryävät paskat jokusia vuosia sitten. Toisaalta, en ole kovasti kaivannutkaan.

  Levy on vaihtunut albumiksi "Pure Comedy". Sekin alkaa olla loppupuolellaan. Luulen, että lopetan kirjoittamisen. Lueskelen tovin. Jos luomi alkaa lupsamaan, urvahdan sohvalle, tai painu omaan sänkyyn. Jos ei vieläkään tartu uni silmään, mikään ei estä minua jatkamasta Father John Misty'n kuuntelemista ulkona, varusteina puhelin, kuulokkeet sekä kävelysauvat. 

  Loppukevennykseksi, paskion tyhjentämistarpeen innoittamana, kuva paskion rakentamisesta. Kyseessä on Kevonsuun vanhan mökin uusi helpotuslaitos. Vanhan mökin vanha poltettiin seuraavana talvena. Itse en ollut tapahtumassa mukana. Mutta komeasti paloi, kuvia olen nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti