lauantai 28. huhtikuuta 2018

TOSISSAANOLEMATTOMUUDEN AUTUUS

  Mietiskelin tuonnoin, eli aamulenkillä, että kun puhuu, tai kirjoittaa, niin, etteivät ihmiset tiedä, onko puhuja, tai kirjoittaja, tosissaan, on aika saletissa. Voi nimittäin mokailla mieli määrin, päästellä rupisammakoita ilmoille. Vaikka millaisen virheen tekee, rahvas hekottelee, että ei se taaskaan ihan tosissaan puhunu! Ja jos joku uskalikko terhentyy sanomaan, että eihän tuo pidä paikkaansa, niin siihen voi vastata:
  "Kyllä sinä minut tunnet, et kai luule, että olen tosissani?", vaikka olisi millaista sontaa suoltanut.
  Summa summarum: Tosissaanolemattomien on somen tulevaisuus.

  Näin syvällisin aatoksin aloitan tämän sumuisen lauantaiaamun. No, oikestaan aloitin sen fillaroimalla 13 km keskinopeudella 15,2 km/h, eli vajaan tunnin. Nollassa oli elohopea, tosiaan sumua joltisen verran. Mutta ei ollut läyhkettä; yksi koiran ulostuttaja, yksi postilaatikon koluaja.

  Tiilikaiset tulivat eilen, Anna junalla Hämeenlinnasta (oli siellä työn puitteissa), Joni ja Iiris autolla stadista. Kun "sammaan liittoon" tulivat Taina ja Anni visiitille (olivat Tampereelle menossa), oli Lehkosen huushollissa pitkästä aikaa elämää.
  Taina arveli, että kyllä jäät Anttolassa viikossa lähtevät. Ok, uskon ja luotan. Eli ensi perjantaina korkataan venekausi. Siemenpotut on hankittu, henkinen valmius korkeaa luokkaa, kyllä saareen kelpaa mennä.

  En viime sunnuntaina ehtinyt Iiristä nähdä, kuin muutaman minuutin, koska tyttö lähti Jonin ja Hilpan kanssa Hoploppiin asuntoa katsomaan tulevien tieltä. Topakka tapaus Iiris on, alkaa olla "ison tytön" oloinen. T'änään Anna ja ja Joni menevät syömään kavereidensa kanssa. Me saadaan olla Iiriksen kera touhuamassa. Kyllä aika kuluu sitenkin.

  Anna ja Iiris saattavat tulla Helatorstai aattona, eli ke. 9.5. illalla Avokkaaseen. Hieno homma, toivotaan kunnollisia ilmoja. Meillä pitäisi silloin olla jo pottumaa isutettuna, pihat haravoituna, sauna pestynä, ainakin. Eli kesäkausi hyvällä alulla.

  Iiris Avokkaassa 15.5.2016. Verryttelee mopolla ennen kuin pitää ryhtyä traktorilla möyrimään.


  Tilasin torstaina kuistin remppaan ikkunat ja oven. Ei muuten kiirettä, mutta niistä sai huomattavan alennuksen, kun tilauksen teki huhtikuussa. Ikkunoiden toimitus kestää kolmisen viikkoa, mutta asioiden etenemistä pääsee seuraamaan netissä. Ovi saattaa tulla jo ensi viikolla, eli ennen, kuin olemme paikalla. Nostakoon kuski sen parkkipaikalle. Paketissa se on, ja Hegulille voin soittaa, pyytää häntä, tai Simoa, katsomaan, peittämään tarvittaessa.

  Taina kyseli, että ehtisinkö heille Hanelin avuksi muutaman päivän sisäremppaan. Totta kai ehdin; meillähän on velj'-Hanskin kanssa YYA-sopimus voimassa.

  Kohta varmaan herää Iiris. Jotain kolinaa ainakin kuuluu. No niin, tyttö sieltä tuli. Ei, kun huomenet sanomaan.
  Heti Pikkukakkosta katsomaan halusi Iiris. Katsokoon tovin. Minä lopettelen, lähden kaveriksi tv:ta tuijottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti