tiistai 1. toukokuuta 2018

KLARA VAPPEN, SAD WEAPON

  Aatto oli, Vappu tuli. Aatto oli poutainen, Vappu on sateinen. Ehdin kuitenkin aamulenkin kipaista, satakoon.
  Klara vappen on sekakieltä, kuitenkin ilmaus, minkä kaikki suomalaiset ymmärtävät. Sad weapon on selkokieltä, mitä eivät kaikki suomalaiset(kaan) ymmärrä. Yksi surullinen ampumatapaus vasta sattui Lempäälässä. Mies ampui poliiseja, poliisi ampui miestä. Poliiseihin osui, mies kuoli. Vaikka tällaista Suomessa tapahtuu harvoin, on jokainen tapaus on liikaa.

  Aatto oli meille, kuin päivä mikä tahansa. Paitsi, että syötiin nakkeja ja perunasalaattia. Sekä munkit päiväkahvin kanssa. Ja minä tein kauppakirjaluonnoksen Tiilikaisten asunnosta, kun sain kaikki tarvittavat tiedot. Hyvissä ajoin tein, kauppa on vasta tämän kuun puolivälin jälkeen. Kai voi sanoa, että hieman poikkeuksellinen päivä oli vappuaatto. Nakkeja ja perunasalaattia saatetaan syödä muulloinkin, mutta kauppakirjaluonnosta Tiilikaisten asunnosta en kovinkaan usein väsää.
  YLEn mukaan " Vappujuhlinta vilkasta: Nujakointia, päihtymystä, puukotus ja aggressiivinen majava".
  Järvenpäässä puukotettiin nuorta miestä, epäillyn henkilöllisyys on poliisin tiedossa.
  Kankaanpäässä arressiivinen majava terrosoi omakotitaloa; isäntäväki ei uskaltautunut pihalle talttahampaiden pelossa. Loukkaantumisilta vältyttiin. Majavan eläimellisyys ei ole poliisin tiedossa.

  Vappupäivä on meille, kuin päivä mikä tahansa. Toki Hilppa tekee sienisalaattia ja papinsilliä.  Eli pientä juhlistusta esiintyy. Mutta ei poikkeuksellisesta voi puhua.

  Kova on polte saareen, ajatuksissa päällimmäisenä. Kun sydänyön hetkinä säpsähtää hereille, on mielessä, että onko kaikki tarvittava mietitty, ja että muistaako kaiken lastata myös autoon. Uskon, että kaikki tarvittava on mietitty. Senkin uskon, että kaikki tarvittava ei mahdu autoon. Eli on priorisoitava.

  Haneli kertoi purkaneensa veneen päältä pressun, tuupanneensa paatin helposti vesille otettavaksi. Ei päässyt testaamaan, koska avaimet ovat Hollolassa. Ja akku. Joka pitää huomenna laittaa latautumaan. Se on akuilla sama, kuin vaikkapa karhuilla: talvihorroksen jälkeen on energiaa saatava.
 
  Tämän hetken ennuste on sen kaltainen, että perjantaina sataa Anttolassa vettä, sitten alkaa puotainen ja aurinkoinen jakso. Sopii meikäläiselle: 

  -perjantaina lämmitystä, vedet päälle taloon ja rannalle
  -lauantaina paskion tyhjennys, kasvimaan kääntö, potun istutus, veneellä Anttolaan tankkaamaan ja ostamaan kalastusmerkit sekä yksi katiska, katiskat pyyntiin, saunominen
  -sunnuntaina pihojen haravointia ja siistimistä, saunan pesu
  -maanantaina kompostin tyhjennys -mullat istutuslaatikoihin, polttopuiden kärräystä saunan liiteriin, saunominen
  -tiistaina polttopuun kärräystä, mahdollisesti pilkkomista, puutarhan siistimistä
  -keskiviikkona aamusta kauppaan, puuhommaa, Anna ja Iiris tulevat illalla, saunominen
  -torstaina ehkä vähän veneajelua, grillausta, puuhastelua, saunominen
  -perjantaina kts. torstaina
  -lauantaina kts. torstaina
  -sunnuntaina olosuhteiden mahdollistama kimppu luonnonkukkia ja aamukahvit Hilpalle, Anna ja Iiris lähtevät
  -maanantain polttopuuhommaa, puutarhan siistimistä, saunominen
  -tiistaina aamusta lähtö Hollolaan

  Tietysti lukujärjestys on ohjeellinen. Muutakin sekaan mahtuu ja mahdutetaan. Mm. Potinlahden kimppalaiturin nosto ja oikominen Hannilan Hannun kanssa, kun he tulevat ensi viikon alussa, on heti tehtävä. Toivottavasti kahluuhousuilla tulee vielä reikä veteen! Sitten sekaan mahtuneen uistelua malliksi, ehkä pilkkimistä veneestä (sitä varten tuli hommattua välineitä), korvasienessä käyntiä (mikäli aihellista), etc. Huilatessaan voi kaivella lasiverannan takanurkalta maata pois. Ei taida aika rittää kolmiloikan hyppäämiseen. Ei ole tarviskaan. Kolmiloikka ei koskaan ole ollut suosikkilajejani.

  Tuossa kaavailtuna hyvä lähtö kesäkaudelle 2018. Sormet syyhyävät. Jopa paskion tyhjennys tuntuu hupihommalta. Samalla mielessä kaihertaa jokakeväinen huolenpoikanen: toimivatko vesijärjestelmä, tiskikone, saunarannan pumppu? Pärähtääkö vene kivutta käyntiin? Onko jäittenlähtö painanut laiturin pois paikaltaan? Yleensä uhkakuvat ovat jääneet kuviksi, toivottavasti armon keväänä 2018 myös näin on.

 Kuvassa kimppalaiturin tekoa 20.5.2017. Kuva Rehulan Juhan kännykällä nappaama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti