maanantai 6. maaliskuuta 2017

HIIHDOT TAKANA, HIIHTO EDESSÄ

  Loppuivat lopulta kisat Lahdessa. Tuli vielä lejeerinkiä päätösmatkalla. Viisikö mitalia se Suomi sai? Ihan hyvä saavutus. Jos mäkimiehet olisivat männävuosien tasolla, olisi muutama lisää tullut.
  Hiihdot mm-kisoissa loppuivat, meillä alkoivat. Eilen käytiin tyypit uusilla Atomic'eilla ottamassa. Messilän jäällä käytiin. Ei arvattu puolen iän tauon jälkeen harjujen mäkisille laduille rynnätä. Hyvä niin. Liukkaat olivat sujuttimet. Ja ohuet, kevyet.   Olisi voinut ensimmäisestä laskusta tulla turpanuusku, jos suin päin oltaisiin laduille lähdetty.
  Ovat sivakat melkoisen metamorfoosin kokeneet sitten "rotanloukkujen" ja Järvisten. Hieman aluksi tökki, lykkiminen. Mutta pian taidot palautuivat. Vaikka ei järin  pitkää lenkkiä ensi alkuun tehty, tuntuvat reidet nyt lievästi helliltä. Erilaista rasitusta, kyllä ne oppivat, reituset. Tänään on loistava keli tulossa, joten ip. uudelleen jäälle. Ja keskiviikosta lähtien Luonterin maisemiin sujuttelemaan. 5-6 päivää saaressa ollaan, Ansaittua hiljaisuutta aistimassa. Sen verran työnsyrjään pitää takertua, että ripustan edellisellä reissulla tekemäni pöntöt odottamaan asukkaita. Ja kairailen muutaman mittausavannon. Jos vaikka saataisiin sitä soraa jokunen pikkulavallinen roudattua.


  Eilen huomasin, että taas tuuppaa joku taho "tykkäyksiäni" fb:iin. Saimoin kuluu tulevan Railin nimissä. Niitä poistelin, roskapostiksi merkitsin, estelin. Laitoin myös ilmoituksen tukeen. Sieltä oli yöllä tullut seuraava vastaus:

   "Thanks for your email. Unfortunately, we aren't able to provide support for spam reports from this email alias, but we do have other support channels available to help you secure your account or make this type of report. Learn more in the Help Center."

  Tuosta voisi päätellä, että vaikka fb kehottaa meitä haalimaan kavereita foorumilleen, ei se itse halua olla meidän kaverimme.
  No, oli vastauksessa vielä kehotus suojaamaan tili. Sen tein ohjetta noudattaen. eli vaihdoin salasanan. Kun etenin opastettua polkua, ilmoitti kone, että minulla on joku sellainen lisäys tililläni, jota en mahdollisesti ole itse sinne laittanut. Kysyttiin, haluanko poistaa sen. Tietysti halusin! Toivottavasti auttoi!!!! Se linkki, mistä löytää ohjatun tilinsuojauksen on tämä:

  https://www.facebook.com/help/www/287137088110949/.

  Jos vielä rupeaa pukkailemaan asiattomia juttuja, on jäljellä Plan B ja Plan C.

  Plan B, eli kevyempi versio on se, että lopetan fb-tilini ja luon uuden. Tässä tapauksessa täytyy tarkkaan miettiä, onko puljaus aiheuttamansa vaivan arvoinen.

  Jos päädyn Plan B:hen, ja ja siitä huolimatta esiintyy aiheetonta vittuilua, on edessä Plan C, eli tyystin kaikkien fb-yhteyksien lopettaminen.

  Plan C voi tulla kyseeseen ilman nykyisen profiilin lopettamista, uuden luomista. Kuulostellaan, katsellaan, mitä tapahtuu. Jos haitat jatkuvat, sen hetkisestä kyrpiintymisaste määrää, valitsenko Planin B vai C.

  Nyt te kysytte, että mikä on Plan A? No se on tietysti pidättäytyminen nykyisessä käytännössä, eli pysähtyneisyyden aika. Siihen olen vielä liian selväjärkinen.

  Kävin välillä kuikkaamassa fb:n toimintalokia; ei olut yhtään toivomatonta vierailua. Ei sitten eilisillan ole näkynyt. Uskotaan, toivotaan, skeptisinä odotellaan, onko syytä ryhtyä totettamaan seuraavia "pläänejä!"

  Hilppa on tällännyt karjalanpaistin uuniin muhimaan, siis katsomaan jokin tallenne hiihtoloman aikana luvattoman pitkäksi venyneeltä listalta.

PS: Huomenna mennään päivänäytökseen katsomaan "Tom of Finland".

PPS. Ei me eilen ihan keskenään jäällä oltu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti