tiistai 28. maaliskuuta 2017

MUUTOSTEN KOURISSA

  Eilen piti olla hammaslääkäri klo. 9:15. Kahdeksan jälkeen sain puhelinsoiton: "Valitettavasti teille varattu aika joudutaan perumaan."
  Minä siihen: "No, ei siinä mitään. Koska uusi aika on?"
  "19. toukokuuta, kello 10:30."
  "Asia selvä."
  Ei hammaslääkärissä käynti iloinen asia ole, mutta kun sen on tehnyt, on se tehty. Nyt odotellaan taas liki pari kuukautta. Eli aika työllistettyjä ovat, kunnalliset hampilääkärit.

  Meidän piti lähteä perjantaina Avokkaaseen. Eilen illalla soitti Anna; hän on Iiriksen kanssa tulossa Hollolaan viikonlopuksi. Eihän me malteta pois lähteä! Joku viikko on IIriksen tapaamisesta, on tosi mukava taas seurata, kuinka lapsi on kehittynyt. Sitä paitsi meille on se ja sama, lähdetäänkö silloin, tällöin, tai pari päivää myöhemmin. Ei jäät kuitenkaan vielä alta sula.
  Onneksi eläkeläisen kalenteri on joustava ja yhteistyöhaluinen. Ei siltäkään osin ongelmaa. Pitääpä vilkaista, mitä muuta on lähitulevaisuudelle merkattu. Ensi viikko on blanko. Maanantaina, 10.4. on renkaanvaihto Vianorilla. Hyvin ehtivät perua. Sen jälkeen onkin yllättävän tyhjää. Eipä tule muutoksia.

  Tämän aamuista tapaamista ei kotihoitohenkilö kuitenkaan perunut. Täytettiin paperit, luovutin avaimen. Hän pääsee ensi viikolla töihin; äiti ei lähde kanssamme Anttolaan, joten sovin, että hoivahenkilö käy ensi viikon keskiviikkona hoitamassa Elinan kauppa-asiat. Ja on tarvittaessa muutenkin valmiudessa, jos asiaa ilmaantuu. Keveämmin mielin voidaan lähteä ahvenia pilkkimään.

  Sijoitin tosiaan talvikalastukseen ruhtinaalliset 27,97 €:
  -Happy Angler pilkkisetti                                    9,79
  -tasapainopilkki Jak 50 mm 8 g                        3,85
  -tasapainipilkki Jak 50 mm 14 g                        3,85
  -Kaviaari-Kirppu 1 R                                           3,49
  -pilkki Nautilus 6 cm                                          6,99
                                                                         ____________
                                                                            27.97

  Mitä helvettiä!! Eihän tuossa ole kuin yksi pilkkisetti! Ja varmasti ostin kaksi. Eikä ne niin halpoja olleet, että hintaan kaksi sisältyisi. Sitäpäitsi ei meillä Suomessa tunneta sentin puolikkaita, mikäli olen ymmärtänyt. Hieno hinta olisi toki 4,895.  Tarkastus: Kyllä, kaksi kappaletta on pakattu reppuun.
  Olenko nyt rikollinen? En näet aio mennä oikaisemaan tapahtunutta. Takuuvarmasti olivat molemmat pilkkisetit hihnalla. Otan riskin, että joku tämän lukenut menee ja kärväyttää minut. Jos näin käy, kiellän kaiken! Tämä blogi on silkkaa fiktiota. Kuitinkin aioin salamannopeasti syödä, mikäli poliisit ovikelloa soittelevat. Ja toinen onki on jo ennen tämän julkaisua kiikutettu takapihalle puutarhatarvikelaatikkoon. Ai niin! Ei vainenkaan. Enpä kerro, mihin sen kätken!
  Sitä paitsi eikös HonkKong ole johonkin velkasaneeraukseen tai mihin lie ajautumassa? Menköön samaan pankrottiin.
  Yleensä olen kyllä melko rehellinen. Muistan kerran, kauan sitten, kun K-kaupan kassa antoi viiskymppisellä (markkaa) maksamistani ostoksista vaihtorahan satasesta. Rahan arvo oli silloin sellainen, että 50 mk oli huomattava summa. Minä ajattelin, että ei ole oikein, jos tyttöparka joutuu omistaan erotuksen kaivamaan. Oikaisin siis virheen, sain lämpimät kiitokset, kauniin hymyn. Näin jälkikäteen ajateltuna tuskin kassaneitiä olisi palkasta rokotettu. Mutta se oli ensin mielessä, toimin spontaanisti.

  Pari kulttuuriasiaa:
  1. Eilen kirjastossa käydessäni sattui silmiini Tim Buckleyn albumi. Löysin pari lisää, lainasin. Mies on tuttu, musiikki vähemmän. Aamulla puolitoista tiimaa kuuntelin. Sehän kuulosti arvatkaapa miltä? Raikkaalta, 1966 tehty musiikki!

  2. Sain vinkin  Joël Dicker- nimisen sveitsiläiskirjalijan teoksesta "Totuus Harry Quepertin tapauksesta". Haalin sen luettavakseni. Nyt on 600 sivua luettu 800-sivuisesta opuksesta. Tapahtumat eivät suinkaan sijoitu Eurooppaan, vaan rapakon taakse uusenglantilaiseen Auroran pikkukaupunkiin. Hyvä kirja. Vaikka siinä hypitään ajassa kaiken aikaa, ja tapahtumiakin kuvataan useamman ihmisen näkökulmasta, ei tuota vaikeuksia pysyä "kartalla". Ja uusia asioita putkahtelee esiin jatkuvasti. Loppuratkaisua on ihan mahdotonta lähteä tässä vaiheessa ennakoimaan. Mieheltä on suomennettu toinenkin teos: "Baltimoren sukuhaaran tragedia". Se tulee hankittavaksi Anttolan reissun jälkeen.

  3. Tallensi ja katsoin Raid-elokuvan. Siitä inspiroituneena menin selaamaan minulle puoleksi vuodeksi veloituksetta ElisäViihteen uusimisen yhteydessä tullutta ElisaAitiota, Sieltä löytyy satoja elokuvia, sarjoja ja dokkareita. Ja löytyi sieltä Raidkin! Kaikki 12 osaa. Olen nyt neljä katsonut. Sarjassa on jotain, mihin aikanaan tykästyin. Liekö Lohtanderin Oivan, Mujeen Juhan, Sorvalin Karin, tietysti Lehtisen Kain, roolisuoritukset. Niin ja Markku Maalismaan rekkakuski Ratsumies ja Risto Salmen hykerryttävä Perse-Arska! Kaikkine puutteineen ja epäämättömine yliampumisineen hyvää kotimaista poliisisarjaa.
 
  Tuota ElisaAitio-diiliä en kuitenkaan aio ilmaisen kauden jälkeen jatkaa. Ei se ole kuin 10 €/kk. Mutta kun aika ei tahdo riittää ihan vapailta kanavilta tulevien ohjelmien tai niiden tallenteiden katseluun. Raidin lisäksi olen tuolta foorumilta katsonut Boris ja Arkadi Strugatskin mainioon kirjaan "Stalker" perustuvan Andrei Tarkovskin ohjaaman elokuvan. Leffa hyvä, kirja parempi. Kirja lukeutuu ehdottomiin scifi-suosikkeihini.

  Ninpä niin. Taidan lopetella, hiippailla katsomaan Raidista jakson 5, "Pikkurikollisten tappajaa etsitään".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti