sunnuntai 6. marraskuuta 2016

KYLÄSSÄ

  Talvinen ilma jatkuu; lisää pakkasta ja  lunta povattu tulevalle viikolle. Tiijä häntä, vaikka Avokkaaseen parin viikon kuluttua jäitä pitkin dallattaisiin?! Aika poikkeuksellista, viime vuosiin peilaten. Niin tai näin, räväkimmät suksi-Seijat ja -Sepot höyläävät jo lylyjään ja kalhujaan liukkaiksi ja pitäviksi.

  Anna ja Iiris ovat meillä vielä iltapäivälle asti. Äidin haen tänne syömään. Näkee nyt Iiriksen, kun ei jaksanut kaks'vuotisille lähteä.
  Kovasti haastelee jo Iiris, lauseita rupeaa tulemaan. Portaat osaa mennä varovasti, niin ylös kuin alaskin, ei ole tarvinnut enää lapsiporttia käyttää. Noiden kahden maininnanarvoisen kehitysvaiheen ilmentymänä voin kertoa, että kun likka perjantaina, kohta meille tultuaan, laskeutui äitinsä vielellä alakertaan, kuulin hänen sanovan: "Tähän pitää hommata matalampi kaide!" Ei tainnut vielä ihan yltää käsijohteelle tyttösen käsi.

Isäänsä on myös tullut. Innokaasti piirtelee Iiris.


    Eilen käytiin hautausmailla viemässä kyttilöitä. Sitten pulkka esiin ja leikkipuistoon. Vähän kivet rahisi pohjassa, mutta esimakua silti tuli. Keinuminen tietysti on aina hauskaa, isojen lasten keinussa ja äidin sylissä eritoten.


    Lätkämaajoukkueella ei kulje kovin lujaa. Uudelle valmentajalle ei taida olla levollisia yöunia lupeissa. Seisemän tappion puki on edellisen kerran kohdannut maajoukkuetta liki 30 vuotta sitten. Jos meillä päävalmentajan pesti olisi yhtä tuulinen, kuin monissa muissa maissa, vähitään lähtölasku Marjamäelle olisi jo käynnissä. En ota kantaa, en puoleen, en toiseen, kun en tarpeeksi tunne miestä, syitä tai taustoja.

  Hiihdon mm-kisat lähestyvät. Vapaaehtoisia on kuulemma ilmoittautunut tuhatmäärin. Edellisten kotikisojen vaaleansiniset  "hemohes-puvut" alkavatkin jo vähetä katukuvasta. Innolla odotan uusien väriläikkien ilmaantumista torin tietämille. 

  Saara Aalto on taas hurmannut tuomarit; Mosulin ja Aleppon tilanteet väistyvät taka-alalle, suomalaisten elämänusko palaa.

  Suuryritysten johdosta ja politiikan näkyvimmiltä paikoilta löytyy yhä vähemmän 1950-luvulla syntyneitä. Valta on siirtynyt 60-lukulaisille. Joo, ei meitä kohta löydä kuin Dylanin tai Niilon konserteista, kantakuppiloiden aamukahvipöydistä, ehkä myös bingohalleilta.

  Italialaisen katolisen papin Ciovanni Calvaccion mukaan  maata tiuhaan koetelleet maanjäristykset ovat homojen syytä. Tervetuloa tälle vuosituhannelle hyvä Ciovanni!

  Turvamiehet osoittautu.ivat Renossa ällistyttävän sivistyneiksi; poistivat Trumpin puhujalavalta. Samansuuntaista otetta toivon äänestäjiltä kolmen päivän kuluttua.

  Reilun viikon kuluttua maanantaina on pilvettömillä alueilla taas nähtävissä superkuu. Luultavasti superkuuhullut ovat liikkeellä sankoin joukoin.

  Mitä mieltä on Iiris asioista, sitä hän ei ihan vielä osaa kertoa. Pikku Kakkonen on tällä havaa tärkein tiedonvälittäjä median puolella. 


  Anna ja Iiris lähtivät ulos, minä sörnäytän Lahteen hakemaan Elinaa. Hyvää Ruotsalaisuuden päivää Ruotsalaisuuden päivää viettäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti