keskiviikko 30. marraskuuta 2016

NE HOUSUT, SE TAKKI, NUO KENGÄT

  Minulla on monenmoisia housuja: Farkkuja, toppiksia, verkkareita, lenkkihousuja, uimahousuja, sortseja, sadehousuja, kahluuhousuja, lyhyitä ja pitkiä kalsareita, haalareita ja kruununa yhdet kutakuinkin sopivat puvun housut.
 Minulla on monenmoisia takkeja: Toppatakkeja, verkkatakkeja, villatakkeja, duffelitakkeja, kelluntatakkeja, sadetakkeja, softshell-takkeja, huppareita, bleisereitä ja pisteenä i:n päällä yksi kutakuinkn sopiva puvun takki.
  Minulla on monenmoisia kenkiä: Kesä- ja talvilenkkareita, vapaa-ajan lenkiä, goretex-kenkiä, sandaaleja, saappaita, "pappiksia", crocs'eja, nastakenkiä ja "last but not least" yksi pari kutakuinkin sopivia nahkasklopottimia.
  Minulla voisi olla vielä salihousuja, samettihousuja, molskihousuja, pussihousuja, nahkahousuja, sukkahousuja. Ulsrereita, berbereitä, mantteleita, turkkeja, maihareita, smoggeja, shaketteja, frakkeja, kääntötakkeja. Tanssikenkiä, huopikkaita, maihareita, puukenkiä, virsuja, lapikkaita, varvastossuja. Mutta mitä iloa niistä minulle olisi? Vaikka pysytään jo omistamissani pukineissa, löytyy tuosta kavalkadista satoja variaatioita. Miksi kuitenkin kuljeksin yleensä yhdessä, enintään kolmessa erityyppisessä  asukokonaisuudessa per vuodenaika. Vapaa-aikana, tarkoitan:
  -talvella farkut, duffelitakki ja talvilenkkarit
  -keväällä farkut, huppari ja kalvolenkkarit
  -kesällä farkut, huppari ja lenkkarit, lämpimällä bermudat, t-paita ja sandaalit
  .syksyllä farkut, softshell-takki ja kalvolenkkarit.
  Oonkohan miä vähän tylsä?

  Mistä mieleeni tuli ruveta pukeutumistani ruotimaan? No siitä, että olen TRIO'ssa, CIAO!CAFFEE'ssa. Tiistaina klo. 17:49, suunnilleen. Riittääkö tämä selitykseksi? Jos riittää, hyvä, jos ei riitä, melkein yhtä hyvä. Mutta selitykseen ei tule selitystä.

  Olen siis TRIO:ssa. Hilppa pääsee seitsemän jälkeen duunista. Eli ajankulukseni kirjoitan minkä ehdin. Lisää illalla, ehkä vasta huomenna.

  Kun tulin tähän kauppakeskukseen, poikkesin TOKMAN'illa. Hilppa antoi aamulla tehtäväkseni käydä ostamassa eilen tulleesta tarjouslehdestä ilmenevät tuotteet: Pari tuubia OralB-hammastahnaa (1 €/kpl) ja kaksi litran pulloa Ariel-pesunestettä, white sekä color (yht. 5€). Mutta en löytänyt kumpiakaan! Hammastahnaa oli sen merkkistä, mutta ihan eri hinnalla, ARIEL'ista oli sentään tarjoushinta esillä, mutta ainoastaan pesutabletteja löytyi hyllystä. Päätin, että en henkilökuntaa etsi, vaivaa, vaan menen huomenna Hollolan isoon TOKMAN'iin katsomaan josko sieltä löytyisi. Sen verran uteliaisuus nakkeli, että kassojen läpi tyhjin toimin luovittuani vilkaisin telineessä olevaa tarjouslehteä. Oikein oli Hilppa ohjeistanut. Hammastahnan kohdalla luki tosin "ERÄ". Ehkä erä oli ollut mitättömän suuruinen. Tai sitten ne tahnat olivat jossain korissa ihan eri paikassa, kuin niitten pitäisi olla. Sellaista sattuu. Ilman logiikan häivää tarjoustuotteita ripotellaan ympäri myymälää ostajan hermojen kiristämiseksi, hiusten turmaksi. Kysyä aina voi, mutta joskus on sillä tuulella, että ei huvita.

  Kun tästä CIAO!CAFFEE'n pöydästäni katselen kaiteen yli alas Päijänneaukiolle, huomaan, että siellä on meneillään jotakin. Siellä on ilmapalloja, neljä nuorta miestä, yksi nuori nainen, useita pro-luokan videokameroita, joulu-, ja kohdevaloja sekä yksi tuoli. Äsken tuolilla kävi isä lapsi sylissään, ja heitä kuvattiin. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Liekö joulupukille viestejä tallentelevat? Mutta kun katselee naisihmisen ja neljän miehen tepastelemista edestakaisin tyhjän panttina, tulee mieleen Karin piirros takavuosilta. Siinä on äijänköriläs akkoineen ravintolan tanssiparketilla. Lavalla soittaa latino-orkesteri. Äijä katselee rytmikapuloita yhteen löyvää viiksekästä soittajaa ja kysyy akaltaan: "Elääks' tolla?"

  Nyt on aika täyttymässä. Pistän värkit laukkuun, laskeudun kerrosvälin rouvaa odottelemaan. Jatkuu myöhemmin.

  Keskiviikkoaamu. Jatkan eilistä. Ilta meni ruokailessa, Emmerdaletallenteiden parissa, etc. Yöllä oli tullut joku sentti lunta, mittari nollassa. Kävin lumet kolaamassa. En viitsinyt lenkille lähteä; teitä ei vielä oltu aurattu. Kun saan tämän blogin eetteriin, lähden sauvailemaan.

  Huomenna alkaa jo joulukuu. Ja on eläkeläisen palkkapäivä. Mihin sitä tuon rahan kanssa joutuu? Eilenkin tupsahti veronpalautus tilille, rapiat 30 €! Pitäsköhän investoida Armanin vaatteisiin? Että lähtis tylsyys miehestä, harmaus mielestä? Olkoon. Ostan mieluumin teknisen alusasun. Vaikka suoraan sanottuna en ole juuri eroa huomannut. Teknisen ja perinteisen alusasun välillä. Minulla on halpakaupan kerrastoja, urheilukerrastoja ja teknisiä alusasuja. Aivan yhtä kosteana hiestä olen aamulenkin jälkeen, oli ylläni mikä kerrasto tahansa. Ehkä teknisen alusasun edut tulevat ilmi, jos joutuu hikisenä jäämään ulos seisoksimaan. Mutta pitää sen jossain näkyä, eron, kun hinnoissa ero on jopa yli viisinkertainen.
  Jos koko lenkkivarustuksensa uusisi päällikerroksesta alimpaan ihokkaaseen viimeisen tekniikan ja tietämyksen mukaiseksi, uskon, että kokonaisuus toimisi vanhaa paremmin. Ehkä joskus raaskin tuollaiseen sijoittaa. Nyt tulen toimeen olevilla emmeillä. Olen niiden kanssa pärjännyt siitä asti, kun n. kahdeksan vuotta sitten koin initaation sauvakävelyyn.



  Hilppa lähti bussipysäkille, minä hyökkään lenkille. Vanhaan malliin pukeutuneena. Tärkeintä on liikkua, ei liikkumisen haittapuolien minimointi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti