sunnuntai 25. syyskuuta 2016

SYYSTOIMIA

  Eilen oltiin Mikkelissä, huomenna en muista missä. Mutta arvelen, että Hollolassa huomenna ollaan, illan kahussa.
  Hyvä oli taas tänne tulla, kun oli valmiiksi haalea mökki. Kammarin uuni lämmitettiin, samoin leivinuunia pesällinen. Aamulla vielä kunnon uunillinen korvennettiin. Maukasta tuli karjalanpaistista tiilimurikan sisuksissa.

  Vähän ovat puut saaneet väriä viikossa. Kukat alkavat olla kukintonsa kukkineita. Minkä joku satunnainen tattari meinaa vuodenajoissa sekaantua.

 

  Muutakin on puuhailtu. On oltu paskakuskina (huussin tyhjennys), kalastajana (verkot järveen), siistijänä (soutuveneen pesu), putkimiehenä (rannan pumppu hibernoimaan), kuljetushommissa (pihakalusteet talvisuojaan) ja energiatehtävissä (veneen akku lataukseen).

Venhe kiiltää, ku sanonko mikä?


  Nyt voinkin heittää, vatsa pullollaan karjalanpaistia, lossiksi. Tai ensin kirjoitan minkä kirjoitan. Myöhemmin katsotaan "Syrjäinen maa" tallenteelta. Sitten saunaan. Olo on muutenkin, kuin lauantaina, koska eilen vasta tultiin. Ihan piti korviaan höristellä, kun Kansan radio alkoi paasata. Tämä siirretty viikonloppu sopii kyllä aivan mainiosti; eilen suorastaan nautin moottoritien hiljaisuudesta, niska punaisena kaasua painavien kuljettajien puuttumisesta.

  Eilisen jälkeen tuntuu lohdulliselta, että Suomessa on sentään rasisminvastaisissa mielenosoituksissa väkeä enemmän, kuin maahanmuuttovastaisissa tai suoranaisesti rasistisissa kokoontumisissa. Jospa meillä on vielä toivoa?

  Hanelikin soitteli. Sain kuula yhden nuoruudenystävän poistuneen joukostamme. Tosi ikäviä uutisia, vaikka en hänen kanssaan ollut yhteyttä vuosikymmeniin juuri pitänytkään. R.I.P.

  Huomenna, kun ovet täällä reikeliin laitetaan, niin seuraavan kerran tullaan torstaina 13.10. pidennetttyä viikonloppua viettämään. Silloin riittää varmasti lehtien haravoimista.
  Tarkoitus on sitten ainakin joulukuun alkuun Luonterin seuduilla parin viikon välein poikkeilla. Säävarauksella, tietty. Sydäntalvi rauhoitetaan, mutta helmikuun lopulla taas pikkuhiljaa palaillaan.
 
  Äkkiä tuo aika kuluu, Iiris täyttää ensi lauantaina kaksi ajastaikaa! Juhliin mennään, totta kai. Ovat hyyränneet sieltä läheltä jonkin tilan, missä mahtuu koko juhlaväki, niin kaverit, kuin aikuisetkin, yhtä aikaa olemaan.
  Anni ja Katriina tulevat bussilla Mikkelistä Lahteen, siitä kanssamme Helsinkiin. Elina lähtee tietysti myös. Kyllä ne hyvin mahtuu kolmestaan takapenkillä matkustamaan, kolme hoikkaa likkaa. Taitaa äiti olla kaikista soukin.
 Iiris on jo ennakkolahjana saanut Jonilta kitaran. Kovasti soittelee ja laulelee tyttö, kertoivat. Eipä taida soinnut vielä ihan puhtaina tulla, eikä laulukaan. Mutta hyvä on nuorena aloittaa.

  Nyt sitten lopulta lyön oikeasti lossiksi. Sivistyssanakirja kertoo, että "lyödä lossiksi" tarkoittaa "antaa periksi". Joten sen verran pitää lossina olosta lyödä lossiksi, että käyn saunan tuikkaamassa lämpiämään. Muuten ollaan,kuin ne kuuluisat kanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti