tiistai 27. syyskuuta 2016

HORNETTEJA JA MUITA HAVAINTOJA

  Eilen kotimatkalla oli Lusissa markkinat. Ilmavoimat pitää harjoituksia, ja varalaskeutumispaikka oli liikenteeltä suljettu. Väliaikainen väylä kulkee Lusinsuoran pohjoispuolella. Sielläpä oli porukkaa Hornetteja ällistelemässä! Oli vanhaa, oli nuorta, oli lasta, oli naista. oli miestä, oli autoa, oli mopoa, oli fillaria, oli traktoria. Laumoittain ihmisiä, hyvä jos ei toiselle sadalle kohoava määrä tuijotti rävähtämättömin silmin, useimmat kameran etsimen tai kännykän näytön kautta, nousukiitoaan aloittavaa tuhonkylväjää.
  Pelto oli tehty parkkipaikaksi. 4 €/auto näkyi maksu olevan. Joku maajussi on oivaltanut bisnesidean. Mitä lie maksavat makkarakärrin ja kahvikioskien pitäjät paikastaan vuokraa?
  Mikä vetää tavallista ihmistä, tolkun tallaajaa, katsomaan, kun miljardien vehkeet pitävät infernaalista melua? Kokevatko he olonsa turvallisemmaksi, kun koneet pörräävät kerosiinia ahmien Päijät-Hämeen ja Etelä-Savon rajamaisemien yllä?
  Takuun voi antaa siitä, että jos Lusinsuoralla viikko pidettäisiin rauhanmarssiharjoituksia, olisivat autoilijoiden reaktiot tulikivenkatkuisia, eikä yhtään makkarakauppiasta telttoineen ilmestyisi pellolle.
  No, valmiuksia pitää kai ylläpitää (tahaton soinnitus). Vaan immeisten uteliaisuus vähän kummastuttaa. Eipä silti, jokaisella on omat huvinsa ja mieltymyksensä. Niin sen pitää ollakin. Mutta kun ei edes yksiäkään kuulosuojaimia havainnut, vaikka auton sisällekin aistittuna nousun meteli oli melkoinen.

  Pressaehdokkaat ison veden tuolla puolen kohtasivat ensimmäisessä väittelyssä. Asiasta kuultuna arvioivat asiantuntijat, ettei kumpikaan juuri uusia kannattajia tapahtuman johdosta saanut. Clinton selviytyi, asiantuntijoilta asiaa kysyttäessä, vastustajaansa hieman paremmin. Nämä olivat YLEN asiantuntijoiden asiantuntevia lausuntoja. Kun klikkasin auki IS:n sivut, rävähti ilmoille otsikko: "100-0! Clinton pyyhki Trumpilla pöytää miten tahtoi!" IL puolestaan kertoo: "Trump alitti maassa maaten riman." Katselijakyselyjen mukaan Clintonin kannatus oli 62 %, Trumpin 27 %. Asiantuntijat tuntevat asiansa, mutta äänioitetut, ja niistä vielä ne, jotka vaivautuvat äänestämään, ratkaisevat vaalin. Toivottavasti nuo kyselyyn vastanneet painuvat myös äänestämään. En minä mikään Hillary-fani ole, mutta toinen vaihtoehto kauhistuttaa.

  Tämä viikko tulee kulumaan nopeasti; on jo tiistai, vaikka tuntuu maanantailta. Johtuu tietysti siirretystä viikonlopusta. Ei isommin ole suunnitelmia, päiväohjelmat kulkevat totutuilla poluilla. Mutta lauantaina tietysti Helsinkiin Iiriksen juhliin. Sitten onkin sunnuntai, ja maanantaina silmää korjauttamaan. Muutama päivä pitää yksisilmäisenä olla, kuukausi tippoja tiputella. Eiköhän se siitä, rutiinileikkaus.

  Liki kolmen viikon paussi tulee mökillä käyntien väliin. Laitoin ilpin tekstarilla komennettavaksi, turhaan se itsekseen puhaltelisi, vaikka ei näillä keleillä paljonkaan energiaa tarvitse. Tulee samalla testattua, mikä on meiniki torstai-iltana 13.10, kun on käskyttänyt samana aamuna pumpun pöhisemään +23 asteen asetuksilla. Varmaan on jo juvalaisiin makkuulämmä.

  Hilpalla alkaa duuni taas tänään vasta 11:30. Mutta mennään kymmeneksi Lahteen, Elinan kanssa ostamaan Iirikselle synttätrilahjaa. Siis Elinalta, se lahja. Me ollaan jo omamme klaarattu.
  Iiris on kuulemma oppinut päiväkodissa uusia lauluja, niitä illalla sängyssä laulelee. Hyvin kuluu myös hoidossa syövän ja päiväunen nukkuvan.
  Kyselykausi on samaten alkanut. Kaikesta pitää udella, että miksi noin teit, miksi noin tehdään? Utelias ihmisenalku oppii. Ja jos saa oikeat vastaukset, oppii oikeita asioita. On taival kohti aikuisuutta hyvällä alulla.

  Kohta pitää hakea autonpesuvehkeet; oli kosteina soratiet, pitää mennä pirssi puunaamaan. Eihän sitä kaksivuotisjuhliin kehtaa likaisella autolla mennä, eihän?

Loppuun Ykspihlaja, eikä mikään Kuuskajaskari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti