torstai 12. toukokuuta 2016

MUSIIKKIKUULUMISIA BECKISTETYSTI, mm

  Sain jostain vinkin, että Beck'in tuotantoon kannattaa tutustua. Nimi oli minulle tuttu, mitään tarkkaa tietoa miehen musiikista ei ollut. Siis toimeen, Lastu-sivustolle selaamaan Maakuntakirjaston tarjontaa. Löytyihän sieltä, yhdeksän miehen tusinasta studioalbumista. Uusinta lukuunottamatta kaikki jopa hyllyssä tai välivarastossa. Kävin ne eilen hakemassa. Pari albumia vasta kertaalleen kuunneltu. On siinä sulattelemista. Mutta kyllä se siitä sulaa, mr. Beck Hansen (ap. Bek David Campbell) muuttaa olomuotoaan kiinteästä nestemäiseksi, hyvä ettei kaasuunnu! Sillä kun aamunlenkin avaukseksi pärähti albumin "Mellow Gold" aloitusbiisi "Loser" soimaan, olin että "mitäs tää on? Aika paha!"


  Jostain syystä, ilman nitään konnotaatioita, minulle tuli Beck'iiä kuunnellessani ikävä vanhoja aikoja. Aikoja, jolloin poikien tukat heiluivat olkapäillä. Aikoja, jolloin joka toisella oli kazoo takataskussa. Aikoja, jolloin ilmassa oli Woodstockväreilyä. Aikoja, jolloin jopa mäkikotkan, osa-aikaparturin ja rehtorin jumalan armosta, Pauli Vainion, siililook alkoi muuttua föönatuksi puolikorvakampaukseksi. "Ei ole Kööpenhamina kuin ennen", lauleli Junnu muinoin. Eikä ole Mikkelikään. Eipä silti, ei ole mikään muukaan paikka, Jollei jostain vielä löydy vanhoja hippikommuuneja. Ja jos löytyy, seniilien pössyttelijöiden dementiaklupeiksi ne pikku hiljaa muuttuvat. Tempora mutantur.....

  Otsikon lopussa oleva mm. tarkoittaa mm. mm-lätkää. Suomi otti pakkovoiton itsensä ylittäneen malivahtinsa innoittamana hienosti tsempanneesta Unkarista. Taisi pieni unkarilaiskatsomo hoilata pari erää "My Vay'ta!"
  Edessä on nyt kaksi pelitöntä päivää ennen Ranska-koitosta. Ei kun rivit ojennukseen, maalintekosihti kohdilleen.

  Power avasi toisen myymälänsä, nyt Tampereelle. Taas oli tuhansia jonottamassa. "Työttömillähän on aikaa ostoksiin" lauleli Hector jo 1987 kappaleellaan "Pinnallista elämää" albumilta "Nuku Idiootti."

  Mika Häkkinen kosi Markettaa???, häät tulossa (IL).

  Maisa Torpalla??? ja Jari-Matti Lavalla sutinaa (Seiska). Toivottavasti ei sudi liika seuraavassa rallissa.

  Sale lähtee moikkaamaan Barak'ia (kaikki mediat). Illallinenkin tiedossa. Varmaan pressa kerännyt korvasieniä ainakin pieneen soossiin tuliaisiksi.

  Brasilian senaatti pähkäilee presidentin hyllytystä (mm. YLE). Jos Rousseff  joutuu puoleksi vuodeksi naftaliiniin, onko kyseessä dilmadilemma?

 Aamujen jatkoa ja aurinkoa, Peppe lähtee Lahteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti