perjantai 27. toukokuuta 2016

UNET OVAT IHMEELLISIÄ

  Eilen, hyvin ansaitun lounaan (kanasalaatti a la Peppe: grillattu kananrintaleike, kiinankaalia. tomaattia, oliiveja ja raejuustoa) heittäännyin vähintään yhtä hyvin ansaituilla perräisille. Nokoset kestivät vajaan puolituntisen. Heräsin kesken unen, kesken harvinaisen selvän unen. Monasti unia näen, useimmiten aamuisin, juuri ennen heräämistä. Mutta niistä en paljoakaan muista. Eilinen oli niin poikkeuksellinen, että kirjoitin muutamilla sanoilla sen tapahtumia paperille. Nyt selvitän asian näin sähköisessä muodossa.

  Olimme Avokkaassa. Meitä oli siellä iso joukko, ainakin Haneli, Emma, Anna, Iiris, tietysti Hilppa ja minä, myös paljon muita. Oleskelimme rannalla, kun yht'äkkiä salmen yli vyöryi valtava, nostokorilla varustettu maastoajonevo, ampfibio -sellainen. Se tunkeutui laiturin vierestä maihin kaataen pienemmät puut tieltään. Minä hyökkäsin hirviön pysäyttämään ja kysymään: "Mitä helevettiä te täällä teette?!"
  "Ollaan menossa tekemään muutosta sähkölinjaan", totesi kuski.
  "Eikö saaresta olisi löytynyt asumatonta rantaa maihinnousuun?, utelin.
  "Me ollaan määräys saatu", oli vastaus.

  Kohta ajoi mökkinaapuri Juha Rehula rantaan.
  "Olemme nyt sotatilassa!", hän sanoi, ja jatkoi matkaansa kohti Potinlahtea.


  Unessa mietin, että sen takia ne meni sitä sähköä laittelemaan. VIrta Rehulan mökkisaareenkin kun kulkee Avokkaan poikki.
 Joukossamme vallitsi epätietoinen tunnelma.  Emma tuli minua halaamaan. Minä sanoini hänelle: "Onneksi me tiedetään, että tämä on unta."
 
  Kohta oltiin Otavassa Amin luona Oton lakkiaisissa. Iso talo oli täynnä porukkaa. Syystä tai toisesta?!? Rehulat olivat siellä myös. Juhan vaimo (hän esitteli itsensä minulle, eikä ollut lainkaan Johannan näköinen) tuli sanomaan minulle käs'päivää ja kertoi. että he olivat muuttamassa.
  "Minne?". kysyin.
  "Työtjärven alueelle, uuteen omakotitaloon", vastasi rouva iloisen ja innostuneen oloisena.
  Minä hain ison lasillisen juomaa boolimaljasta, lähdin etsimään herra ministeriä kysyäkseni häneltä sotatilanteesta ja muuttoasiasta. Juha löytyi kahvikuppi kädessään eräästä huoneesta ympärillään suuri joukko ihmisiä. Siellä olivat ainakin Ami, Kake (Hilpan reilu vuosi sitten edesmennyt veli ja Amin ex-mies), Hilppa, Joni, Shade, Pesosen Heikki!?!?!!!, ja Otto ylioppilaslakki väärin päin päässään. Tuohon muistikuvaan havahduin hereille.

  Tuskin mein Freund Freud haudassaan pyörähtää tämän kuuluaan, mutta olisi kiintoisaa tietää, mitä hän olisi mieltä siitä, kun unessa sanon, että onneksi tämä on unta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti