keskiviikko 22. marraskuuta 2023

SPEKULATIIVISET UUTISET

  Peppe on ollut ahkerana! Maanantaina kävin läpi "työhuoneen" kirjahyllyn, pyyhin pölyt, poistin ison määrän vanhoja kuitteja ja muuta turhaksi käynyttä tiedotetta. Eilen oli vuorossa olohuoneen kirjahylly. Samat toimenpiteet. 

  Aloitin myös Iiriksestä ja Liisasta kertovan kuvakirjan teon. Minulla oli jo Ifolorilta saatu 30 %:n ale-koodi. Eilen toi posti taas kirjeen Ifolorilta. Nyt oli Black Friday-alennus kuvakirjoista 40 % 23.11. saakka. Siispä eilen kasaamaan tarvittavia kuvia. Tänään jatkoin hommaa. Nyt on työ tehty, kuvakirja (3 kpl) tilattu. 

  Huomenna on edessä viikkosiivous. Meillä viikkosiivous tapahtuu kahden viikon välein, jollei jokin asia vaadi aikataulua muuttamaan. 

  Eilen kolasin muutaman sentin lumikerroksen. Sitä herkkua taitaa olla edessä huomisaamuna myös. 

  Perjantaille ei ole kuutioituna mitään erityistä. 

  Ehdin sentään tänään aamulla lenkillä käydä. -11 astetta mittarissa. Mukavalta näytti maisema seitsemän maissa. 


Vartin päästä oli väritys erilaista, johtuen katuvalojen laadusta.


Hieman ennen kahdeksaa taivaanrata rusotti, koulukkaat kiirehtivät ahjoonsa. 


  Pari asiaa olen viime aikoina mietiskellyt. Ensinnäkin sitä, että nykyään ovat uutiset spekulatiiviseen suuntaa hilautuneet. Yhä suurempi osa uutisista käsittelee sitä, mitä mahdollisesti, ehkä, joissain olosuhteissa tapahtuu. Siis uutinen ei ole enää se, mitä on tapahtunut. 
  Tarkoitus ei ole valittaa. Ihan hyvä, että kansaa valistetaan siitä, mikä mahdollisesti on edessä. Luulen, että liian synkän tulevaisuuskuvan luominen ei kuitenkaan ole ihan kaikille eduksi. Suattaa alakaa ahistammaan. 

  Myös on mielessä käynyt, että suuri osa lähimmäisistä on taipuvainen tuomitsemaan asioita ja ihmisiä ilman pätevää syytä perustaen päätöksensä mielipiteisiinsä lukittuun "maalaisjärkeen", sekä kaltaistensa esimerkkiin. Pieleen menee, useimmiten. Toki olen joskus huomannut itsessäni samoja oireita. Jos sellaista epäilee, kannattaa ainakin pitää turpansa tukossa. 

  Joulukuu lähestyy, talvi on jo päällä. Forecan sivuilta luin, että  Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskus ECMWF on tehnyt kolmen kuukauden ennusteen. Sen mukaan talvikuukaudet ovat sateisia ja tavanomaista lämpimämpiä. No, lämmitystä se helpottaa. Hiihtoniiloja tietysti askarruttaa, tuleeko sade lumena vai vetenä. Peppeä askarruttaa, meneekö järvi Saukonsalon länsi- ja pohjoispuolella kunnolla jäähän. Hiihtoniilojen tapaan toivoo myös Peppe, että lunta sateet olisivat. Ei kolauksen himossa, vaan koska liukulumikenkäily polttelee. Helmi- maaliskuussa jo tiedetään, kuinka Peppelle ja hiihtoniiloille on käynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti