sunnuntai 19. marraskuuta 2023

PUTININ PUSSI

  Hallitus sulkee rajoja. Somen kommenttiketjut täyttyvät "valistuneista" kannanotoista. Malttia, niin hallitus sekä kansa. Tuo kaikki löytää tiensä Putinin pussiin. Ja Putinin pussi levittää liepeitään, kiittää. Se siitä.

  Hilppa on tuijottanut areenalta ja kakkoselta perjantain sekä eilisen Taitoluistelun GP-kisaa Espoossa. Anna ja Iiris olivat eilen paikan päällä, menevät tänäänkin. Vuorossa on loppunäytös. Minulla on ollut aikaa lukea.

  Perjantaina luin Ragnar Jónasson'in kirjan Tuhkayö. Eilen upposi Anders de la Motte'n ja Måns Nilsson'in KESÄPARATTISIN MURHAT-sarjan toinen osa Antiikkikauppiaan kuolema. Tänään on vuorossa Tove Alsterdal'in Syväsatama. 
  Jónasson islantilaista dekkaria parhaimmillaan. De la Motte'n ja Nilsson'in KESÄPARATIISIN MURHAT-sarjan toinen osa on tähän päivään siirretty Agatha Christie-tyyppinen tarina, joka on tahallisessa? naiiviudessaan viihdyttävää luettavaa. Tove Alsterdal on palkittu ruotsalainen dekkaristi. Syväsatama on Ådalen-sarjan kolmas osa. 
   Kovin pohjoismainen kattaus. Nordic noir on ollut kauan pinnalla. Koska luen paljon dekkareita, myös sen genren teoksi on tullut kahlattua. Täytyy sanoa, että paisuneen tarjonnan seasta löytyy monen tasoisia teoksia. Kaikki eivät kovin kummoisia ole, eivätkä edes nordic noiria, vaikka niin takakannessa väitetään. No, ei KESÄPARATIISIN MURHAT-sarjakaan mitään nordic noiria ole. 
  Kyllä nuo luettelemani kirjat, sarjat ja kirjailijat lukemisen arvoisia ovat. Joskin se on makukysymys.

  Huomenna taas uusi viikko alkaa. Se alkaa liputuksella. Jatkuu joulusiivouksen varovaisella aloituksella. Aion näet käydä läpi kirjahyllyt, pyyhkiä pölyt. Huomenna aloitan omasta "työhuoneestani", tiistaina on vuorossa olohuone. 
  Keskiviikkona varmaan täytyy toimeutua jokavuotisen kuvakirjan tekemiseen. Vuorossa on yhdeksäs kuvakirja sarjassa, jota olen tehnyt Iiriksestä, sittemmin Iiriksestä Liisasta. Se tulee joululahjaksi muutamalle taholle. 
  Suurin homma kirjan teossa on valita siihen kuvat, tallentaa ne aikajärjestykseen omaan kansioonsa. Sitten onkin helpompi laatia kirja Ifolorin sovelluksella.
 Ei soi meillä joulumusiikki, ei tuoksu piparitaikina, mutta jouluntuloon valmistaudutaan.

  Ihan rapsakkana näyttävät kelit pysyvän. Lunta on luvassa, ja pakkanen kiristyy loppuviikosta. Voipi olla, että kolaa tarvitaan. 

  Laitan loppuun kuvan ukki-Aleksin selästä. Se on napattu Piskolan pihalla, luullakseni 1950-luvun alkupuolella. Poispäin Aleksi menee. Niin  haluan minäkin haluan mennä. Pois. Pois näistä kauheista ajoista, ajoista, jolloin inhimillisyys on jäänyt unholaan, inhimillisyyttä puolustavat sysätty sylkykupin asemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti