perjantai 24. marraskuuta 2023

SÄHKÖPÖRSSIN BLACK FRIDAY

  Black Friday kääntynyt illaksi on. Ihan helevetinmoinen mainosmylläkkä toivottavasti tokenee. Postilaatikon täydeltä on tuupannut toinen toistaan edullisempia tarjouksia. Päättelen huutomerkkien määrästä. Olen lähes kaikkien kauppojen sähköpostit blokannut, mutta muutaman "vakiokaupan" olen jättänyt. Nyt niistä on sitten pursunnut toista viikkoa vähintään yksi meili päivässä. Tokmanni, innokkaimpana, on lähettänyt tänään kaksi. Myös tekstareita on monelta firmalta tullut. 

  Kaupallisia kanavia en katso, paitsi Emmerdalen arkipäivisin. Pientä makua on siis saatu tv:n Black Friday-mainonnasta. Ihan paras tuli bongattua tänään: LEXLY Oy tarjosi avioeroa puoleen hintaan! Hyvä, etten nauranu itteäni tärviölle. Hitto, jos olis antanut 60 prossaa alennusta, niin oisin tarttunut koukkuun. Vitsi, vitsi. En alle 70:n prossan korvaani lotkauta. 

  Eipä ole paljon Black Fridayn vuoksi tullut ostoksia tehtyä. Ifolorilta toki tilasin kolme kappaletta kuvakirjoja 40 %:n alennuksella, säästin yli 50 €. 

  Sähköpörssi tarjosi myös Black Fridayn. Norjalaisen yhtiön kömmähdyksen vuoksi oli pörssisähkön hinta iltapäivästä alkaen yli 50 senttiä miinuksella. Mehän otettiin ilo irti. Pestiin astioita ja pyykkiä. Olis pesty muutenkin, mutta normaalioloissa vasta aamuyöllä. Päätettiin oikein ranttaliksi panna; ei piruuttaankaan sammutettu keittiön valoa, vaikka olkkariin siirryttiin. 
  Kyllähän nyt passaa meidän pörssisähköhemmojen retostella. Entä jos olisi toisin päin käynyt. Suomen olisi tarvinnut ostaa Norjasta sähköä iso määrä, mutta virheen vuoksi sieltä olisi tullut ilmoitus, että ei oo, vaikka olisi ollutkin. Olisiko seuraavan päivänä ollut pörssihinta 5 €/kwh? Olisikohan sähköpörssin aika tarkistaa systeemiään? 

  Siinä mustaperjantain mietteitä. Palataan lopuksi vuoteen 1967. Oltiin yöretkellä Jänissaarilla, Kari Parikka, Haneli ja minä. Kuvat K. Parikan ottamia. Ne olen tulosteista skannannut, joten laatu ei illauta. En muista, oliko kyseessä perjantai, mutta aamuyöstä ei kovin mustaa ollut. Ensimmäisessä kuvassa Haneli pohjoisemman Jänissaaren kalliolla aamulla viiden aikaa. 


  Haneli oli taivasalla, mutta asiat olivat ihan hyvin. Minä ja Kari oltiin huonommassa asemassa; oltiin ajauduttu veneen alle. Tässä majapaikka. 


  Vielä pari. Rakennettiin Karin kanssa Avokkaansaaren korkeimmalle kohdalle torni. Luvan kanssa. Tässä minä rakentamassa.


Ja tässä Ritva ja minä tornissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti