sunnuntai 29. lokakuuta 2023

BEHIND THE BARS

  Talviaika, pakkasaamu, Heinsuo - Tiilijärvet, täysikuu. Ei pimennyksestä tietoakaan. Keskiyöllä se pimennys taisi olla. The Bright Side of the Moon Bedind the Bars.



  Kun lenkille toimeuduin, näytti mittari tosiaan kotona miinus neljää, Heinsuolla miinus viittä. Ei tuulta. Hyvä keli tallustaa. 


  Ilman kommelluksia ei matka tietenkään sujunut. Kiipesin harjulle Keski-Tiilijärven sivulle ottamaan kuvaa kuusta. Sillä kohtaa ei ollut valoja. Kun tumput kädessä kaivoin puhelinta taskusta, se tipahti maahan. Sitä pimeässä haroessani putosi toinen korvanappi myös. Minä, että voi perkele! Puhelin sentään löytyi helposti, ja sen taskulampputoiminnolla hetken päästä myös korvanappi. Onneksi. Hinnakkaat vastamelukuulokkeet ne ovat, ja melko uudet myös. Olisi katoaminen ottanut pattiin. No, lopulta tuli kuva sitten napatuksi.


  Matka jatkui Iso Tiilijärven etelärantaa. Päivä alkoi hiljalleen sarastaa. Jäätäkin oli hieman rannoille muodostunut. 


  Kipulääkkeen voimalla olen aamuisin käynyt dallaamassa kuntopolkuja. Pientä kipua on polvessa toki koko ajan. Tänään kipu alkoi loppumatkasta säteillä kunnolla. Ehkä täytyy välillä tehdä aamulenkit kuntopyörällä. Vaikka kyllä tuolla ulkona on paljon mukavampaa lenkkeillä. Ja myös mielekkäämpää ottaa kuvia. 

  Kotielämään ollaan taas sopeuduttu. Sopeutumista on helpottanut se, että öinen rapina jatkuu. Saaressa hiiret pitivät omaa peliään. Niitä kolme tuli toimitettua loukulla jyrsijöiden taivaaseen. Sitten oppivat varomaan. Täällä kotona puolestaan yläpohjassa rapisee. Hiiret, tai ehkä oravat, siellä mellastavat. Vaikka totta puhuen en minä ole mitään kuullut. Hilppa se asiasta on raportoinut. Siis minun osaltani sopeutuminen on sujunut ilman ulkopuolista avustusta. Ihan hyvin kuitenkin.

  Siinä päivitystä melko tapahtumaköyhään viikonloppuun. Alkuviikolle onkin sitten tapahtumia joka päivälle. Huipennuksena influenssa- ja koronarokotus keskiviikkona. Pieniä ovat eläkeläisen odotukset, kun viikon huipennus on rokotus. Kohtuudella mennään.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti