keskiviikko 4. lokakuuta 2023

KADONNUT VAN GOGH

  Olen käynyt aamuisin lenkillä Hollolan erinomaisilla ulkoilureiteillä. Niistä suuri osa on valaistuja, joten hämärissä olen suppia ylös ja alas dallannut. Tänään en lähtenyt; vettä pieksää kohisten. Iltapäivällä kai sade näiltä seuduilta väistyy, joten sitten pitää joku lenkki tehdä.

  Jännityksestä odottelen, miten Anttolassa käy. Tuuli on siellä aika kovaa, joten sähköt saattavat pätkahtää poikki. Ei kyllä mitään älytöntä myräkkää tiedossa ole, joten tuskin mitään pitkiä katkoksia tulee. 

  Kun en ulos urennut, niin kirjoittamaan ryhdyin. Muutama päivä ollaan sivilisaation totuteltu. Ei vieraantumista ollut tapahtunut. Ilman isompia kömmähdyksiä on kanssakäyminen kaupoissa yms. sujunut. 

  Maanantaina käytiin katsomassa Kuolleet lehdet. Kyllä Aki Kaurismäki on mestari tekemään elokuvan tarinasta, mikä mahtuisi kirjoitettuna parille sivulle. 
  Elokuvassa esiintyvät hahmot baareissa ja työpaikoilla ovat herkullisia. Oikealla tavalla rujoja tyyppejä. Rujoja kuin Willie Nelsonin kitara Trigger. Mistä Aki heitä aina leffoihinsa haalii? 
  Rujojen tyyppien lisäksi on mukana tietysti joukko ammattinäyttelijöitä. Alma Pöysti ja Jussi Vatanen ovat vakuuttavia suorituksissaan. Ei ihme. Koskahan Aki on näyttelijävalinnoissaan väärään osunut? Kuriositeettina mainittakoon, että Sakari Kuosmanen tekee luultavasti lyhimmän roolisuorituksensa ikinä. Hänen selkänsä näkyy reilusti alle minuutin, pari repliikkiä suusta tuli. Pari repliikkiä puolessa minuutissa on toki Kaurismäen leffassa melko kiivas tahti.  

  Eilen käytiin shoppailemassa. Käytiin Stadium Outletissa hyödyntämassa joululahjaksi saatu yhteinen lahjakortti. Tai eihän se joululahja ollut tietysti Stadium Outletin lahjakortti, vaan GoGiftin lahjakortti, jolla voi ostaa senkin tuhannenlaista tavaraa tai lunastaa se vaikka kuinka monen yrityksen lahjakorttina. Koska joululahja oli yhteinen, niin päätimme, että Stadiumilta löydämme kumpikin jotain tarpeellista. 
  No löytyihän sitä. Minun ostokseni pysyi lahjakortin sisältämistä rajoissa, Hilpan tarve oli suurempi, joten rahaakin jouduttiin käyttämään. Hyviä ostoksia tehtiin. Hinnat merkkituotteissa ovat Outletissa yleensä noin puolet alkuperäisestä, jopa reilusti alle sen. Esimerkiksi Hilppa sain Merrelin (molempien hyväksi toteama valmistaja) goretex-maastokengät puoleen hintaan. Jo hänen kenkiä sovittaessa ihastuin noihin Merrelin klopottimiin, ehdotin Hilpalle niiden valintaa. Kengät olivat jotenkin kovin tutun näköiset.
  Kun iltapäivällä lähdettiin yhdessä pienelle lenkille, samalla Hilpan uusien jalkineiden koeajolle, äkkäsin miksi tuo kenkäpari minuun oli vaikutuksen tehnyt. Itselläni oli nimittäin aivan samanlaiset jaloissani! Joskus puolitoista vuotta sitten olin ne ostanut. Ja kovemmalla hinnalla. Enpä ollut silloin hoksannut Outletiin mennä!

  Tässä turinaa Hollolasta. Ensi viikolla ollaan tässä Anttolassa. Loppuun kuva kadonneesta Van Goghista. 


  No ei tietenkään! Hieman manipuloitu kuva omasta auringonkukasta maljakossa verannan pöydällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti