perjantai 20. lokakuuta 2023

NOLLAPÄIVÄSOPIMUS

  Nollapäiväsopimus on päällä. Kahdella tapaa. 

  1. Mitään sopimusta ei ole tehty siitä, kuinka monta päivää saaressa vielä ollaan. Mennään lähinnä fiiliksen ehdoilla, sillä sääennusteen mukaan ensi viikon päivät ovat toistensa kaltaisia. Luultavasti torstaina pannaa ovet reikeliin, mutta sitä ei ole sopimukseen kirjattu.
  2. Nollapäiviä vietetään myös ilman suhteen. Öisin hieman nollan alapuolella, päivisin hieman yläpuolella, tai sitten tasan nollassa. Sellaista on lämpötila nyt ja jatkossa. 


  Kun aikaa on, niin pala palalta on paikkojen talvikuntoon laittaminen edistynyt. Lehtiä vaahteroiden alta vielä ensi viikolla täytyy pois roudata, vesikourut puhdistaa, sadevesitynnyrit tyhjentää. 

  Lähtöä edeltävänä päivänä on esissä saunan padan ja kylmävesisaavin tyhjennys, kotapadan "sielun" putsaus noesta, ja pesukoneiden tyhjennys keittiössä.

  Lähtöpäivän aamuna viimeiseksi vesijärjestelmän tyhjennys. 


  27. huhtikuuta saareen päästiin, jos torstaihin asti ollaan,  niin päivää vaille puoli vuotta ollaan täällä oltu. Äkkiä on kuusi kuukautta kulunut. 

  Hieno kesä ja syksy on ollut. Puutarha tuotti hyvin satoa, metsässä mustikoita ja puolukoita vaikka kuinka paljon. Sienikausi on ollut yksi parhaista ikinä. Eipä ole kovin kauas pihapiiristä lähteä marjoja tai sieniä löytääkseen. 


  Hieman haikea on olo. Toisaalta päivä lyhenee vauhdilla, metsän antimia on pakkanen kotona pullollaan, jääkaappiin ei kohta mahdu päivittäiset ruokatarvikkeet, niin täynnä se on purkkeja. 

  Tänään ja huomenna näyttäisi olevan aurinkoista. Ei arska isosti enää lämmitä, mutta koreaa on. Pitää varmaan lähteä tekemään pikku lenkki Luonterilla. Vuoden viimeinen. 

  Kurja tilanne  maailmalla iskee varmaan tietoisuuteen lujasti, kun Hollolaan taas asetutaan. Täällä maailman murheet, vaikka tiedossa ovat, tuntuvat kaukaisilta. Tuntuvat, vaikka toki niiden kauheuden täälläkin hahmottaa. Se vähä, minkä uutisvirrasta voi päätellä, on että en osaa tulevasta mitään päätellä. Pelko kaihertaa. Ei olisi tarvittu Venäjän hyökkäyssodan lisäksi Israelin tilannetta, tilannetta, mikä voi paisua todella isoksi yhteenotoksi. Kuten voi tietysti Ukrainan tilanne myös. Tempora aspera vīvimus, amīce bone. 

   Itäinen taivaanranta häveliäästi punertaa. Päivä alkaa valjeta. Lähden pihalla kässelehtimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti