keskiviikko 25. lokakuuta 2023

VASARALLA PÄÄHÄN

  Hollolassa ollaan. Aamulla ennen auringonnousua viimeiset toimet saaressa suoritettiin onnistuneesti. Pihavalojen ja otsalampun avustuksella sujui kaivosta tyhjennyshanan avaaminen ja veneen lastaaminen. Vene tosiaan lastattiin tavaralla. Kahdeksan maissa oli hyvästien aika. 

  Tavaraa oli jo tiistaina autoon vienyt. Nyt se tuli Turusen pyssyn tapaiseksi. Hilppa autolla, minä veneellä kohti Piskolaa. 

  Haneli oli trailerin kanssa rannalla odottamassa. Vene ylös, huolto käyntiin. Se sujui totuttuun tapaan: Hanelilta oli hukassa yksi jos toinenkin hommassa tarvittava kapine. Löytyivät kuitenkin, mikä mistäkin. 
  Kone sai uudet öljyt moottoriin ja perään, samoin öljynsuodattimen. Haneli se päämekaanikko hääri, minä hanslankarina. 
  Peräöljyn valumista odotellessa käytiin kahvilla. Tainakin oli kotona etätöissä. Kun huolto oli valmis, siirsi Haneli trailerin veneineen tuttuun paikkaan. Akku pois, vene peiteltiin talvehtimaan.

  Siitä edullinen huoltopaikka Piskolan ranta on, että kaupantekijäisiksi siitä, että Haneli huoltaa koneen saa kahvit ja mukaan reilusti hirvenlihaa. Tuli luisia paloja keittotarpeiksi ja hyvä kimpale fileetä herkkupaistiksi. Niin kävi viime syksynäkin. En taida huoltopaikkaa vaihtaa. 

  Kymmenen kantissa lähdettiin ajelemaan Päijät-Hämeeseen. Eikä tarvinnut kuin kerran kääntyä takaisin. Ikolan jälkeen nimittäin äkkäsin, että olin unohtanut saappaat. Otin ennen lähtöä autosta lenkkarit, vaihdoin ne jalkaani samalla kun kävin Tainalle hyvästit sanomassa. Ja tietysti saappaat jäivät kuraeteiseen. Onneksi ei oltu kaukana; Hauvatorpan kohdalla auto ympäri, saappaat hakemaan. Uusi yritys oli menestyksekkäämpi. Hollolassa oltiin puolenpäivän maissa. Hyvä tovi meni aikaa kimpsuja ja kampsuja, ruokatarpeita, sekä pakasteita paikoilleen laitellessa. 

  Nyt ollaan jo asetuttu. Karu totuuskin iski jossain vaiheessa kuin vasaralla päähän: minun puolen vuoden iltaespressovuoroni alkoi. Tavaksi on juurtunut, että Hilppa valmistaa saaressa iltaisin espresson mutteripannulla, minä kotona sähköisellä värkillä. Ensimmäiset kupilliset jo juotiin. Taas todettiin, että samoista jauhoista syntyy hieman erimakuista kahvia eri valmistusmenetelmällä. En lähde kumpaakaan paremmaksi sanomaan. Hyviä molemmat. 

  Talvikausi Hollolassa on siis hyvällä alulla. Minä ehdin jo pari kirjaa kirjastosta varaamaan. Kunhan syys kohti talvea etenee, tulee varmasti elokuvissa käytyä. Ja muutakin kulttuuria varmaan löytyy. Elävää musiikkia mieli halaa. Täytyy tarjontaan parinsadan kilsan säteellä paneutua. Kauemmaskin ollaan valmiita matkaamaan, jos sopiva esiintyjä löytyy. 

  Joopa joo. Mukavasti ja tutusti onnistui majan vaihto. Kunhan muistan olla menemättä yöllä kuselle pihan perille. Sekin on kyllä yksi tapahtuma, mikä ei välillä ole lainkaan hassumpi. Eilenkin oli melko komiaa. Vaikka ei tuo kuva yöltä ole. Iltaa siinä eletään. Hampaiden pesureissulla kuvan nappasin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti