perjantai 2. kesäkuuta 2023

TILANTEEN MUKAAN

  Suunnitelmat muuttuivat. Niin ne tekevät. Enemmän sääntö kuin poikkeus. Tarkoituksemme oli lähteä käymään Hollolassa ensi keskiviikkona. No, se on tarkoituksena vieläkin, mutta jo huomenna mennään kotiin, tullaan sunnuntaina takaisin. Perhe Tiilikainen on näet tulossa Lahden suunnalle ja Hollolaan yöksi. Mukavaa päästä heitä näkemään!

  Sunnuntaina siis tullaan takaisin, keskiviikkona käydään päiväseltään taas Hollolassa. 

  Kyllähän täältä joutaa välillä poiskin olemaan. Ilmat ovat kylmiä, mitään päälle kaatuvaa projektia ei ole käynnissä. Monen sortin kasveja on toki kasvamassa, mutta kyllä ne muutaman päivän pärjäävät, kun ei ole hirmuhellettä, ei tosiaankaan. Ei kuitenkaan olla samaan syssyyn Hollolassa keskiviikkoon asti. Sen verran olisi huolta istutuksista, että parempi tulla vahtimaan. 

  Kylmä yö on takana. Ei sentään hallaa, mutta +2 astetta aamulla näytti mittari. Eilen oli tuulista myös, joten pipo piti naftaliinista kaivaa. Ei näytä sää ennusteen mukaan kesäiseksi muuttuvan, ainakaan ennen juhannusviikkoa. 
 
  Hyviä työilmojahan nämä ovat. Kun muistaa pipon ja paksummat hanskat, niin puiden pilkkominen sujuu. Parina päivänä sitä on tullut tehtyä. Pari tuntia aamusta. Enemmästä eivät oikein lonkat tunnu tykkäävän. Hyvässä mallissa tuo rupeama on; leivinuunihalot on halottu, klapeja pitää vielä nujuta muutamana päivänä. Paksut ja oksaiset pölkyt eivät ihan itsestään suostu halkeamaan.
  Vielä kesän mittaan on mielessä kaataa pari pystyyn kuollutta mäntyä ja tontin länsipuolen koivikosta harvennusmielessä muutama runko. Kohta on ympäristössä halko- tai klapipinoja liian kanssa, koska liitereihin ei mahdu. Onneksi on niin pieni manttaali, että pinot löytyvät paremmin kuin oravalta talvivarastot. 

  Polven kanssa olen kummasti pärjännyt. Sattuuhan siihen, mutta mutta kun puuhaa piisaa, koko ajan on asioita mielessä, niin kivutkin unohtuvat. Välillä sentään havahtuu, jos tavallista kovempi kipu iskee, kun kiireissään astuu huolimattomasti tai jalka vääntyy. 

  Tänään vielä saunotaan. Uimassakin käydään. Tai kastautumassa. Ei siellä pitkää mutkaa tee mieli polskia. En ole muutamaan päivään veden lämpötilaa tarkistanut. Viikko sitten se oli 15 astetta, mutta on siitä varmasti kylmennyt. 

  Hilppa paistoi korvapuusteja. Sopivaa hommaa. Kun uuni on päällä, ei keittiössä ole ainakaan kylmä. Kohta saan maistiaisia kahvin kera. 

  Loppuun pari kuvaa. Halkolaani eri näkökulmasta, eli pienen puna-ailakkikedon ylitse kuvattuna. 


  Omenapuu alkaa olla täällä vasta hippeimmillään kukassa. Jo yli viikko sitten oli Anttolassa ja Mikkelissä kukinto tällä mallilla. Kai viileä vesi vieressä tekee aikataulun hitaammaksi?

1 kommentti:

  1. Moi! Mulla oli vähän samanmoinen ongelma vesipumpun kanssa. Vesi tulee joesta, jossa näin alkukesästä on kaikenlaista humusta. Imusuutin ei oikein tykkää humuksesta. Laitoin imuosan ympärille sukkahousuista leikatun osan jeesusteipillä kiinni ja vot...taas toimii! Toimii kuin mun leikattu polvi! Pelasin täyden golfkisan, eli 4 täyttä rundia neljässä päivässä viime viikolla. Kävelyä ja vääntöjä tuli noin 40km verran ja hyvin meni! Näyttäisi että sinun kuntoutus on toimivaa, koska et ainakaan blogeissa polveasi kovasti soimaa! Hyvä kesää Peppe!

    VastaaPoista