keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

TOHINAA PIISAA

  Lämpöä ja tohinaa on piisannut. Hyvin ovat tytöt viihtyneet, lomaa viettäneet antaumuksella. Tänään käytiin vielä kylillä, Poijussa syömässä. Pilvinen oli ilma puolilta päivin. Hyvä, ettei pisaroimaan alkanut. No, eipä ollut liian kuuma kylän raitilla dallailla. 


  Nyt tavattiin jopa tuttuja, Pipa Sveitsistä, alunperin Mikkelistä, tietty, sekä Voke ja Urkki. Kesän mittaan tullaan Vokea ja Urkkia varmasti useaan otteeseen tapaamaan, ehkä Pipaakin, koska on mökillään elokuulle saakka. 

  Kyliltä selvittiin ilman jäätelön ostoa, mutta kesäkotona rakensi Iiris Liisalle ja itselleen Kahvila Muikun spesiaalin: vaniljajäätelöä, kermavaahtoa ja strösseleitä. Spesiaalin kokoomus muodostui helposti, sillä ainesosat olivat ainoa saatavilla olevat. Huomasitteko, että käytin sanaa "kokoomus" ihan luontevasti ja myönteisessä merkityksessä. 


  Huomenna alkaa juhannuksen sukkulointi. Ja sukulointi. Viemme tytöt Mikkeliin. Aija-mummi tulee heidät hakemaan junalla. No, ei Aija-mummilla tietysti omaa junaa ole. VR:n junalla tulee, VR:n junalla palaavat Lahteen. Tytöt viettävät sitten juhannusaaton Arkiomaalla Jonin sukulaisten seurassa. Anna ja Joni menevät sinne huomenna, kun töistänsä pääsevät.
  
Juhannuspäivänä on perinteeksi muodostunut nyyttikestinomainen tapaaminen Amyn luona Otavassa. Perhe Tiilikainen ajelee sinne Arkiomaalta. 

  Sunnuntaina sukulointi jatkuu; Tainan synttäreiden merkeissä mennään Piskolaan. Pienimuotoinen tilaisuus. Sieltä Joni, jolla on vielä viikko duunia, lähtee Espooseen, me muut Saarelaan. 

  Maanantaina Anna vie Iiriksen Mikkeliin. Iiris menee Joensuuhun luisteluleirille seurakaverinsa äidin kyydillä. Anna ja Liisa ovat sitten ensi viikon täällä. 

  Siinä sukkulointia ja sukulointia kylliksi. Kun Jonin loma alkaa, niin varmaan koko perhe Tiilikainen on täällä ainakin jonkin aikaa. Iiriksellä on kuitenkin noita leirejä useampiakin, joten jatkosta en ole ihan varma. 

  Joopa joo, tohinaa ja vaihtelua on täällä riittänyt. Ja lämmintä. Pintavesikin on kohta + 25:n tietämissä, joten passaa rannalla loiskutella. 
 Eilen oli tosiaan Kahvila Muikun virallinen avajaispäivä. Asiakkaita ei tungeksinut, vähäisen mainonnan vuoksi, luulen, mutta lähinaapurit sentään soutelivat paikalle. Itse kahvilayrittäjä ehti jo trampalle kuvan ottamisen aikaan. 


  Juhannus on lähellä. Ilmatkin sen tietävät; sateita on luvassa, viileämpää myös. Sama suunta jatkuu ensi viikolla. Meikäläisen mieleisiä noin kahdenkymmenen asteen lämpöjä povataan. Ja sadettakin jonkin verran. 

  Huomenna kokeillaan naapurin Hannun kanssa muikkuverkkoja. Alle 22 millimerin silmävälin verkot saa tästä päivästä alkaen laitaa pyyntiin uuden yhdistyneen Louhiveden kalastuskunnan alueella. Pari verkkoa laitetaan, kokeeksi. Me ollaan Hilpan kanssa kahdestaan, joten ei ole isoa tarvetta. 
  Sepä on aina lottoa, muikun pyynti. Saattaa pasahtaa liikaa, saattaa jäädä munat pataan. Meillä amatööreillä. Määräänsä enempää ei tarvitsisi tulla, eikä tietysti tyhjääkään, kun on kerran viitsinyt verkot veteen laittaa. Mutta ei kalat ymmärrä kalastajan tarvetta. Ylipäätään jos ymmärtäisivät jotakin, kiertäisivät pyydöt kauniisti kaartaen. Tähän mökkiläisfilosofiseen ajatelmaan on hyvä lopettaa, ettei karkaa potkulauta varpaista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti