keskiviikko 7. kesäkuuta 2023

MINÄ JA MANNERHEIM

  Oli asioita Hollolaan ja Lahteen, joten sinne tehtiin päivämatka. Melko tarkkaan 12 tuntia laiturirannasta laiturirantaan. 

  Hollolassa ensin käytiin. Hilpalla oli suuhygienisti. Pitsat haettiin Hedelmätarhan uudesta pitsapaikasta. Tonnikala-katkarapu-aurajuusto. Suosikki. 

  Kahdelta oli Hilpalla aika kampaajalle. Jätin hänet sinne, kävin muutamassa kaupassa hankintoja tekemässä. Ehdin myös käydä torilla kahvilla. Markkinapäivä näytti olleen. Osa tarjollelaittajista oli kolmen jälkeen jo purkamassa kojujaan ja pöytiään, mutta vilskettä vielä riitti. 

  Vähän ennen neljää jo odottelin Hilppaa. Odotellessa tuli mieleeni, että Kata  Kärkkäinen, ollessaan vielä Kata Kärkkäinen, kirjoitti romaanin Minä ja Morrison. Myöhemmin Lenka (Leena-Kaisa) Hellstedt ohjasi kirjan pohjalta samannimisen elokuvan. Tänään minä odotin Hilppaa patsaan vierellä. Joten siinä olimme: Minä ja Mannerheim. Alan miehiä molemmat. 


  Neljän maissa päästiin lähtemään kohti Mikkeliä. Pakko oli Vierumäen Matkakeitaasta käydä ostamassa kivennäisvettä; molempia janotti päivällä syöty pitsa siihen malliin. 

  Mikkelissä tietysti Lidliin ostamaan viikon muonat. Aamulla vähän yli seitsemän irtosi paatti Saarelan laiturista, vähän vaille yhdeksäntoista kiinnittyi se takaisin.

  Päivä meni, mutta kaikki tarvittava tuli tehtyä; kirjastossa käytyä, puutteet hankittua, hampaat putsattua, tukka stailattua, Marskin kanssa tuumiskeltua. 

  Huomenna satelee, iltapäivästä ainakin. Sitten onkin luvassa poutasäätä ja lämmintä myös. Hyvä, että kesäisemmäksi muuttuu. Iiris ja Liisa tulevat, Annan ja Jonin tuomina, tänne ensi viikon lauantaina, ovat juhannukseen saakka. Sopii tulla. Tramppa on kasattu, Iiristä ajatellen aloittelijan fisbeegolfsetti hankittu. Toivottavasti ei tule Lasi-Sarangille asiaa!

  Hallitusneuvottelut jatkuu, Ukrainassa tulvii, Saarelassa kulkee elämä totuttuja uomia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti