maanantai 19. kesäkuuta 2023

KYLILLÄ VÄLILLÄ

  Anna ja Joni lähtivät eilen ansioon, tytöt jäivät. Mukavasti on yhteiselo alkanut; kilttejä ovat, tottelevatkin, melkein aina. Loppuyhteenvetoa ei tosin voi vielä päivän jälkeen voi tehdä, mutta tuskin miksikään muuttuu tilanne. 

  Trampalla, uimassa, piirtämässä, välillä Liisa lastenohjelmien parissa, Iiris tabletilla omissa jutuissaan. Ruokakin maittaa, samoin uni. Mikäs ollessa. 

  Tänään käytiin kylillä. Iiriksen Muikku Kahvilan avajaiset ovat huomenna, joten kahvilayrittäjä oli tehnyt maltillisen ostoslistan. Joitain puutteita oli myös varsinaisen talouden ruokavarastossa. 



 Laiturilta ei ole kuin muutama kymmenmetrinen uudistettuun leikkipuistoon, joten askeleet kääntyivät sinne kuin kompassineula pohjoiseen.





  Aikamme leikkipuistossa vietettyämme Iiriksen asiantuntijalausunto  oli, että vanha oli paljon parempi. En ota kantaa, mutta Iiriksen mukaan entisessä oli muutama laite, millä pääsi pyörimään vatsansa sekaisin. Uskotaan tyttöä. 

  Leikkipuistosta jatkui matka Poijuun. Lapsille kylmää juomaa ja jädet, meille kahvit. Varjon alla oli sentään melko inhimillistä istuksia.


  Poijusta Saleen. Kioskin ostokset, meidän myös, olivat äkisti tehty. Laiturin kautta veneeseen, nokka kohti Avokkaansaarta. 

  Ilma on ollut helteistä monta päivää. Viilennys on pakko pitää päällä. Siksi on pirtissä mukava kirjoittaa. Eikä hiki lennä viideltä alkavassa taloyhtiön ylimääräisessä yhtiökokouksessa, johon osallistun etänä. Tai voi se siellä kokouspaikalla lentääkin. Hiki. En tiedä ReimLahden kokoushuoneen ilmastoinnin tehokkuutta. 

  Meille on tulossa yhdeksän asunnon rivitaloyhtiöön isoja remontteja. Tässä ylimääräisessä kokouksessa päätetään, tehdäänkö ensin ulkopuolen vesieritys ja salaojat (samalla menevät ulkovarastot uusiksi), vai putkiremontti käyttöveden osalta. Tarkoitus oli tuo ulkopuolen homma tänä kesänä tehdä, mutta eräässä asunnossa keväällä ilmennyt putkivuoto asetti tarpeellisuusarvion ajankohtaiseksi. 
  Kiinteistö on valmistunut 1981. Kuntotutkimus tehtiin viime syksynä, ja siinä pidettiin kiireellisimpänä juuri tuota vesieriste/salaoja-hommaa. Putkistojen kuntotutkimus tehtiin keväällä, ennen ilmennyttä vuotoa. Siinä mainitaan, että putkiremppa olisi tehtävä seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Nyt tietysti tuo vuoto puoltaa nopeampaa korjausprojektia. Toisaalta myös ulkopuolisen vesieristeen pettäminen saattaa aiheuttaa isoa vahinkoa. Taloyhtiön hallituksen kanta lienee sellainen, että molempia ei samana vuonna tehdä, eikä ehkä vuoden väleinkään. 
  No, olen kuulevan osapuolena kokouksessa. Meille käy, mitä sitten päättävätkään. 

  Nyt Peppe lähtee uimaan. Palaa tunnin päästä pirteytyneenä osallistumaan joka tapauksessa tulevan valtioneuvoston hallitusohjemaa inhimillisempiin ratkaisuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti