lauantai 26. marraskuuta 2022

MEIKÄLÄISEN BLACK FRIDAY +10 %

  Black Friday on kestänyt reilun viikon. Todellinen pitkäperjantai. Eilen oli myös Älä osta mitään -päivä. Sen kunniaksi ihmiset ostivat vissiin enemmän kuin koskaan. Joskus ei päivän teema tule sisäistetyksi. 

  Minä ostin Black Friday-alennuksella puvun, sattuneesta syystä. 30 % tuli alennusta. Henkilökohtainen Black Friday -prosentti selvisi minulle eilen. Olen viime päivinä ryhtynyt kiertämään samoja aamulenkkejä kuin keväällä. Eilen sitten kiinnitin huomioni siihen, että askelia saman matkan taittamiseen kuluu enemmän, samoin aikaa. Ei kunto varmaan ole romahtanut, mutta vaistomaisesti sen verran aristan kipeää polvea, että askel on hieman lyhyempi. 10 % enemmän niitä kertyy, askelia. Suunnilleen. Voi olla, että ehkä vain 8 %. 
  Polvi on kolmannen piikin jälkeen suunnilleen samassa kunnossa kuin oli ennen piikkiäkin. Ei ole kukonhelttauute, ainakaan vielä, ihmeitätekeväksi osoittautunut. Mutta kyllä tälläkin pärjää; 10 000:n askeleen taipaleita on jo tullut tehtyä.

  Torstaina saatettiin Elina Levon hautausmaan kappeliin, eli ajettiin ruumisauton perässä. Samalla katsastettiin tulevan siunauksen paikka, Metsäkappeli. 
  Kun tienoilla oltiin, käytiin kiviliikkeessä sopimassa äidin tietojen laittamisesta hautakiveen. Ne tulevat irokirjaimista, kuten Erkinkin tiedot ovat. Henkilö liikkeessä arveli, että he saavat tiedon laitettua jo uurnanlaskuun, 14.12. mennessä. Eli homma toimii. Pitää toimiakin, tuolla hinnalla. Olisin lentänyt takamukselleni, jos en olisi istunut, kun sain tilauksen eteeni. No, ei noista hinnoista tinkiäkään voi. Ja kerranhan sitä vain kuollaan, jos kevennys sallitaan. 

  Laitan vielä Elinan muistoksi kuvan "Anttolan akkojen" pikkujouluista. Joskus 1960-luvun alkupuolella tuo on otettu. Ottajasta ei tietoa, mutta vanhempieni albumeista se on peräisin. Elina oikeassa reunassa alimpana.


  Vanhemman anttolalaiset varmasti tunnistavat suuren osan tuosta joukosta, jotkut ehkä kaikki. Minä en ihan jokaiselle nimeä saa hahmotettua, vaikka naamat ovatkin tuttuja. 
  Liekö äiti ollut joukon viimeinen lähtijä? Kuvassa on toki jokusia häntä nuorempiakin rouvia. 

  Pakkaskelit jatkuvat. Ensi viikko on kalenterimerkinnöiltään vähäinen: maanantaina influenssarokotus, samaan syssyyn koronan tehosterokotus, lauantaina äidin siunaus- ja muistotilaisuus. 

  Jalkapalloa tulee ehkä hieman katsottua, vaikka ei kisat oikein sytytä. Pieniä pätkiä silloin tällöin olen otteluista seurannut. Pari iltamatsia olen aloittanut, mutta ensimmäisen puoliajan jälkeen olen siirtynyt makuuhuoneeseen. Pudotuspelivaiheessa ehkä mielenkiinto lisääntyy. Taitaa olla Black Friday -viikon alennus meikäläisen jalkapalloinnostuksessa 60 %:n luokkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti