maanantai 21. marraskuuta 2022

KEHITYSKELPOINEN SISÄKKÖ

  Minusta on vuosien saatossa kehkeytynyt kunnon sisäkkö. Siivonnut olen jo vuosikausia. Kun Hilppa oli vielä töissä, siivosin usein yksin, nykyisin tehdään se yhdessä. 

  Tiskikoneeseen olen laitan likaiset astia, sen usein tyhjennän.

  Energiatilanteen vuoksi olemme alkaneet ajastamaan pyykin- ja astianpesukoneen käytön. Uutena sisäkkötehtävänä olen tyhjentänyt pyykkikoneen, koska nousen aina ennemmin kuin Hilppa. 

  Siis sisäkkö mikä sisäkkö. Lajinsa viimeisiä, koska sisäkkö-nimitystä ei varmaan enää käytetä? Eikä piikojakaan ole. Renkikin on hävinnyt ammatti. Jokunen karjakkoja saattaa löytyä? Ehkä myös pehtoori? En tiedä. Mutta tuskin enää kunnalta ostetaan huutokaupassa vanhuksia, vaivaisia, tai kodittomia lapsia, ruokapalkalla raatamaan rantemiehinä, navettapiikoina, heinäntekijöinä. Sadassa vuodessa on sentään jotain kehitystä tapahtunut. Tämä ei suinkaan ollut mielen purkua sisäköksi muuttumiseni vuoksi. Nuo hommat, ja paljon muuta, teen rallatellen. 

  Sitten asiaa ennustamisesta. Joku aika sitten suoritettiin perheensisäinen arvaus ensilumen tulosta Hollolaan. Hilppa sanoi 28.11., minä 2.12. Pieleen meni. Eilen, ja viime yönä, on lunta hipsinyt sen verran, että se taitaa täyttää ensilumelle asetetut vaatimukset. Saman verran on tullut kuin tasan viisi vuotta sitten Avokkaansaaressa.

  
  Uusi viikko on taas alussa. Ja jalkapallokisat. Ei ole, jostain syystä, tällä kertaa ollenkaan sellaisia fiiliksiä kuin yleensä mm-kisojen alkaessa. Tuskin tulee kovin montaa ottelua edes katsottua. Rahalla ostetut, tuhansia ihmishenkiä vaatineet kisat täysin väärään vuodenaikaan. Ikävää, että Fifa on pilannut hienon lajin hienoimman tapahtuman, ryvettänyt itsensä kunnolla. Toivottavasti tästä on otettu opiksi. Korruptoituneet Putinin kaverit joutavat kaikkialta huut helevettiin. 
  Ei jalkapallo ole ainoa ryvettyneen liiton vaivaama laji. Eikä Olympialiike sekään kovin hyvin voi. Kaikki paisuu, kisat ovat pian sellaisia, että harvalla maalla on mahdollisuuksia niitä järjestää. Näillä näkymin saa Pierre de Coubertin pyöriskellä haudassaan vielä pitkään. 

  Lumesta ja urheilun tilasta huolimatta on siis uusi viikko alkanut. Agendalla on tänään auton pesu klo. 9:30,  ja Elinan muistotilaisuuden sopiminen. 

  Torstaina on hammaslääkäri. Poskihampaasta lohkesi paikka joku aika sitten. Samalla on 2-vuotistarkastus. Mitä se tullessaan tuo? Toivottavasti vain hammaskiven poiston.
 
  Äidin hautauslupa tulee alkuviikosta. Se pitää tarvittaviin paikkoihin toimittaa. Kun saan äidin ajantasaisen virkatodistuksen, voin myös sen toimittaa pankkiin, jotta voin sitten maksaa kuolinpesän laskut. Onneksi kaikki asiointi pankin kanssa taitaa hoitua netissä.  

  Kohta lähdetään Lidliin. Johan ne muuten ihmettelee, että miksei Lehkosia näy ovenkahvassa roikkumassa. 

  Sitten vien tosiaan auton pesuun. Vien ajoissa, käyn dallaamassa tunnin lenkin. Viikko lähtee kulumaan, omaa tahtiaan soljumaan. Tai ei se tahti ihan soljumista ole, kuten on joskus tullut mainittua. Pikemminkin kevyttä laukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti