keskiviikko 12. lokakuuta 2022

LOPPU LÄHELLÄ

  Loppu on lähellä. Siis mökkikauden loppu. Tarkoituksena oli viipyä perjantaihin, mutta koska se näyttää sateiselta, huomenna aamulla pakataan kamat, jätetään Saarelan tila muutamaksi kuukaudeksi.

  Pari päivää ollaan uurastettu, kaikki alkaa olla sillä tolalla, että antaa talven tulla. Mitäs sitten ollaan uurastettu? No:

  -huussi tyhjennetty
  -vesijärjestelmä talon sisällä tyhjennetty 
  -pesukoneet tyhjennetty
  -järvipumppu otettu pois ja kasteluletkut purettu
  -saunan pata ja vesiastia tyhjennetty
  -talossa siivottu
  -soutuvene viety Potinlahteen, käännetty nurin 
  -nurmialueelta ajettu ruohonleikkurilla lehdet möhjöksi
  -rännit putsattu
  -sadevesitynnyrit tyhjennetty
  -pienkoneet vajassa puunattu, öljytty
  -vaahteroiden ja lehmuksen pudottamat lehdet haravoitu ja hinattu lehtikompostiin


  Kaksitoista kohtaa toimintaa luettelossa. Pienempiä olisi lisää. Talvi on talvi, pakkanen on pakkanen. Siksi listasta näkyy olevan puolet tyhjennyksiä. Voi kai vielä lisätä pään tyhjennyksen, sen kalibroimisen Hollola-moodiin.

  Aamulla pakastimen ja jääkaapin (tai niiden sisällön) tyhjennys!!! kylmälaukkuihin, kuivamuonat kasseihin, reput selkää, sitten Piskolaan, Hilppa autolla, minä veneellä. Vene trailerille, öljyjen vaihto, pressu päälle, lepää puoli vuotta.

  Toisaalta olisi täällä voinut kauemminkin olla. Sellaisia ajatuksia tuli, koska ilma tänäänkin on ollut hieno. Päätös on kuitenkin tehty. Päätöstä puoltaa sekin, että lähitulevaisuudessa on monia sovittuja juttuja maalikylillä, että edestakaisin sahaamista olisi lokakuun loppu ollut, ja viimeistään marraskuun alussa aina ollaan lyöty paikat reikeliin. 

  Yhden kauden loppu, toisen alku. Tuttua latua mennään. Huomenna tuijotetaan suoratoistoa Hollolassa, ja jos tulee jostakin uupelo, mennään kauppaa, eikä kirjoiteta reissuvihkoon. Vaikka olishan näitä maisemia katellu:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti