perjantai 28. lokakuuta 2022

KAALI SEKASIN

  Kun kuuntelee, näkee, lukee uutisia sodasta, ydiaseista, likaisista pommeista, Putinin erikoisista lausunnoista, Iranin tilanteesta, Somalian nälänhädästä, ilmastokadosta, trooppisista myrskyistä, maanvyörymistä, sähkön, ja yleisesti energian hinnasta, menee kaali monella sekaisin. Ainakin luulen, sillä omat ajatukset ovat sekaisen sekavaisia. 



  Vaikka niitä välillä yrittää häivyttää...


...on tulos huono.

  Kun tuohon lisää somessa mellastavan porukan, sen, joka luulee aina olevansa oikeassa Dunning-Kruger-efektin hallitsemassa maailmassaan, sen, joka ei tiedä, ettei tiedä, niin kaalin epäjärjestys ole kovin ihmeteltävää. 

  Sitten tulevat kuuden uutiset, eikä niissä kerrota juuri ollenkaan edellä luetelluista. No, sodasta sentään hieman: Ukrainan kerrotaan kertoneen, että se on ampunut alas 300 Iranilaisvalmisteista dronea. Jotta uutiset eivät ihan hymistelyksi menisi, on  juttu Nigeriaa vaivaavasta koleraepidemiasta.      
  Pää humisee. Minne on paha maailmasta hävinnyt? Mutta pää tietää, että huomenna on taas uutispäivä parahin. Ja että aamu on iltaa viisaampi. Kauheuksien määrää voi vain kuvitella. Tempora aspera vivimus, amice bone.

  Joopa joo. Näinä kovina aikoina politiikassa valmistaudutaan kevään vaaleihin. Se saa monet unohtamaan sovitut asiat, toiset vääristelemään totuutta, jotkut unohtamaan omat tekemisensä. Politiikka on kai sellaista. Opportunismia, periaatteista tai totuudesta piittaamatta. Politiikkaa tarvitaan, demokratia ei toimi ilman. Ja koska demokratiaa parempaa yhteiskuntajärjestelmää ei ole keksitty, täytyy politiikkaa sietää. 

  Näihin koviin aikoihin tuo iloa muutama asia. 

  Iiris ja Liisa, jotka tässä Annan lähettämässä kuvassa ovat sovittamassa koulun/päiväkodin päivän teeman mukaisia asuja.


  Kolmen katsotun jakson perusteella Tubettavat konemiehet saa nauruhermot herkiksi, sodan kaukaiseksi, pommit ja dronet turhista turhimmiksi (mitä ne tietysti ovatkin).

  Peppen polvi on tiistaisen piikin ja pidetyn lepopäivän jälkeen ollut hieman parempi. Ennen piikkiä oli kipu lenkin loppupuolella asteikolla 1 - 10 kahdeksan, eilen seitsemän, ja tänään kuusi peräti 8 000:n askeleen jälkeen. 

  Siis kohti huomista rohkein mielin. Pahuus voitetaan hyvyydellä, vitsaukset älyllä. 

  Hyvä on tehtävä pahasta, sillä mitään muuta ei ole (Robert Penn Warren)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti