torstai 15. syyskuuta 2022

PEPPE RYPEE RAHASSA!

   Peppe rypee rahassa! Oy Veikkaus Ab oli yöllä suorittanut pelitilille 125,45 € korvauksena siitä, että toisessa viikottain pelaamistani riveistä oli osunut 4 ja plusnumero oikein. Mukavalta se tuntuu. Ja kohtuulliselta, sillä ei tuo voitto kata kuin loppuvuoden panostukseni Veikkauksen peleihin. Minulla menee nimittäin Veikkaukselle 10 €/viikko (Lotto 3 €, VikingLotto 3  ja Eurojackpot 4 €). Tarkemmin ajateltuna se on Oy Veikkaus Ab, jonka pitäisi käsiään hykerrellä.     

  Tuo "rahassa rypeminen" ei suinkaan ole Roope Ankasta sanottua, vaan joskus 1980-luvun taitteessa maalari Väisäsen Matti, legendaarinen anttolalainen persoona, jos inflaation kärsinyt ilmaisu sallitaan, lausui riemastuneena Hanelille ja minulle, kun veimme hänelle joulunpyhinä puoli saavillista verkoista tulleita lahnanlappuja: "Pojat, nyt Unionille kaljalle, Matti rypee rahassa!"

  Finanssitilanne tuli käsitellyksi. Leivinuuni tuli juuri pöyhityksi. Minä tulin takaisin koneelle. Ulkona sataa. Koko päivän sataa, mikäli lainkaan ennusteen pintansa pitävät. 

  Polven tilanteeseen päivitystä hieman. Se on parempi, eli piikillä on vaikutusta. Lepokipua ei tunnu juuri lainkaan, eikä liikuessakaan pahemmin. En tosin ole jalkaa isommin rasittanut. Kunhan sade viikonloppuna hellittää ja pääsen puuhailemaan, lopullinen totuus selviää, mutta ei polvi ainakaan huonommaksi mennyt. 

  Eilen kävi Kari "Kole" Kolehmainen kahveella. Toi tullessaan valtavan kokoisia (ja tuoreita) munkkeja pussillisen. Unionilta oli ostanut. Siis SEO:lta. 
  Reilu parituntinen turistiin. Monia vanhoja, muutamia uudempia, juttuja ehdittiin ruotia, monia yhteisiä tuttuja, hauskoja tapahtumia, käsitellä, monia jo joukostamme poistuneita lämmöllä muistella. 
  Hauskaa näissä nuoruuden kavereiden tapaamisissa on, että toinen muistaa jotakin, toinen jotakin muuta, joten nuo vanhat asiat kirkastuvat varmasti molemmille selkeämmiksi. "Kole" muisti useita sellaisia henkilöitä nimeltä, joista minulla oli ainoastaan ulkonäkö tallessa. Luultavasti minäkin sain tuotua Karille muutamia juttuja uudelleen mieleen. 

  Tänään ollaan sisällä, lämmässä pirtissä, hämärässä päivässä. Minä en nokkaani ulos pistä kuin pakollisille toimille, eli huussikäynnin, saunan lämmityksen ja saunaan menon vuoksi. Lueskellaan (Tommi Kinnusta, minä, Outi Pakkasta, Hilppa), katsotaan suoratoista (Kaikki hänen salaisuutensa, 2. kausi AREENA, molemmat), syödään ahvenfileitä pakkasesta, kasvatetaan mahaa eiliseltä jääneillä munkeilla ja Hilpan loihtimalla porkkanapiirakalla. Ampaistaan joko levänneinä ja virkeinä, tai nuutuneina ja laiskistuneina, ulos puuhailemaan, kun Esterin sisukset ovat ehtyneet. 

  Syksyn aikataulu on selkeytynyt tiettyyn pisteeseen:
   -30. 9. mennään käymään Hollolassa, minulla on fysioterapia, samaan reissuun ehkä myös Iiriksen 8-vuotissynttärit 
  -9.10. taas Hollolaan, Hilpalla hammaslääkäri
  -16.10. Mäntsälään katsomaan Iiriksen kauden 1. kilpailu, ja 17.10. on autolle varattu renkaanvaihto, eli kitkat alle
  -tämän jälkeen ollaan vielä saaressa viikko tai pari, tilanteesta, ilmoista, etc., riippuen, laitetaan paikat talvikuntoon, kamat läjään, muutetaan Hollolaan
  -kaupassa käydään tarpeen mukaan, kerran viikossa, jopa harvemmin, muuten ollaan saaressa
  
  Allekirjoittanut ei ota vastuuta ylläolevaan aikatauluun mahdollisesti tulevien muutosten vaikutuksesta energian hintaan, inflaation tasoon, sodan kulkuun, tai Ruotsin hallitustunnusteluihin.

  Koska ulkona ei ole vallitsevissa olosuhteissa hauskaa kuvata, laitan pari otosta vuoden takaa, per. 15.9. 2001. Silloin näytti olleen halla-aamu. 

1 kommentti: