perjantai 3. joulukuuta 2021

HYYTÄVÄSSÄ ESPOOSSA

  Talvelta tuntuu Espoossa myös. Eilen tultiin aamusta, oli -8. Iltapäivällä -6, mutta viimaa. Illalla -8. Tänään aamulla -11. "Tuntuu kuin -18", valotti Foreca. Pitkäjärvi on saanut jääkannen, mutta lunta on naftisti, eli ei juuri lainkaan. 


  Anna oli eilen, on tänään myös, linnouttautuneena yläkertaan. Etäkoulutusta 09:00-15:30. Joni on duunissa, Iiris koulussa. Hilppa leikkii Liisan kanssa lattialla. Minä kirjoitan. 
  
  Eilen oltiin hetki ulkona Liisan kanssa, mutta hieman nuhainen tyttö ei kovin kauaa viimassa viihtynyt. Voi olla, että tänään ei Liisaa pihalle viedä ollenkaan, sillä nokka näyttää snadisti vuotavan. 


  Eilen vein Iiriksen kahdeksi treeneihin, hain neljältä. Vietiin yksi Iiriksen ryhmäkaveri kimppakyytisopimuksen velvoittamina kotiinsa muutaman kilsan päähän.
  Eipä tytölle riittänyt kahden tunnin rupeama Kauniasten jäähallilla. Vielä illalla halusi hän tuohon lähelle, Laaksolahden ulkojäälle, luistelemaan. Me lähdettiin Anna, Hilppa ja minä, mukaan, Joni jäi Liisan kanssa sisätiloihin. 
  Aika viileää oli katsojilla, Iiriksellä ei. Hiki valui, kun hän tunnin risteili kaukalossa väistellen taitavasti edestakaisin sinkoilevia tulevia lätkähirmuja. On Iiris vuodessa kehittynyt huimasti. Yritin kuvia hänestä napata, mutta kaukalon laidalta, verkkoaidan takaa, en yhtään kelvollista saanut. Kiersin rinteeseen toiselle puolelle. Sormet kohmeessa räpsin kaukaa muutaman otoksen. Tässä yhdessä sattui, että lukuisasta luistelijajoukosta olivat muut, yhtä lukuunottanatta, kaukalon toisissa osissa.



  Kun kaukalolta palattiin, oli Iiriksellä vielä edessä läksyjen teko. Jäätelön kanssa, mites muuten, tuleva jääprinsessa. Tatuointi poskessa ei ole aito, kuten mahdollisesti arvelittekin.


  Hyvin nukutti vieraassa pedissä. Aamulla nousin kuuden maissa. Joni heräsi samoihin aikoihin. Keitin meille kahvit. Läksin ennen seitsemää pienelle lenkille hyytävään aamuun. Kun palasin, oli Joni lähtenyt duuniin, Iiris ja Hilppa nousseet ylös. Oikeastaan alas, sillä yläkerrassahan he nukkuivat. Pian tokeni Liisa myös, samoin Anna.


  Tänään vien Iiriksen neljäksi balettitunnille. Ei hänestä kai ballerinaa tule, mutta taitoluistelujuttuun baletin alkeet kuuluvat. Joni hakee töitten jälkee hänet sieltä, me suunnataan kohti Hollolaa. Hyytävästä Espoosta vähintään yhtä hyytävään Hollolaan. Ja ilma eiku kylmenee. Itsenäisyyspäivänä ollaan jo lähellä miinus kahtakymmentä (tuntuu kuin -25 ilmoittaa Foreca). Liputusvuorossa oleva Peppe joutuu ainakin kaksi kertaa nokkansa ulos laittamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti