maanantai 6. joulukuuta 2021

104.

  Tänään on 104. itsenäisyyspäivä. Jo muutaman päivän ajan on somessa näkynyt sotaisia kuvia siihen liittyen. Jos tietysti rauhanomaisia myös. 

  Itsenäisyys saatiin 1917. Talvisotaa käytiin 30.11.1939 - 13.3.1940. Jatkosota taisteltiin 25.6.1941 - 19.9.1944. Itsenäisyys säilyi. Piintyneenä rauhanmiehenä en sotakuvia jakele. Mutta kunniotuksesta noina vaikeina vuosina velvollisuutensa tehneitä kohtaan laitan pari vähemmän sotaisaa kuvaa, varmaankin välirauhan ajoilta.

  Lettukestit "siellä jossain". Isä-Erkki toinen oikealta.


Lienee päässyt Erkki täitymään? Tukkatyylistä päättelen.

 
  Nostin aamulla lipun taloyhtiön salkoon. Läksin perään lenkille. Puolitoistatuntisen rupeaman reitti kulki usean omakotitaloalueen läpi. Tein havaintoja:

  -uudemmissa taloissa vain harvassa on lipputanko
  -vanhemmistakin on niitä poistettu
  -niistä saloista, jotka huomasin, ainakin kaksi kolmasosaa tönötti ilman lippua

  Mitä tästä pitäisi päätellä? Joku saattaisi vetäistä viiltävän analyysin, toinen puolustelevan hyssyttelyn. Minä en näinä aikoina, kun suuri osa ihmisistä suhtautuu asioihin, sekä käyttäytyy siten kuin se heidän ajatusmaailmaansa sopii, sen sijaan että noudattavat säännöksiä, ohjeita, muodostunutta käytäntöä, saatikka hyvää tapaa, en ota kantaa. 

  Espoo on tullut entistä tutummaksi viime aikoina. Ensin oltiin siellä to-pe Annan koulutusjuttujen vuoksi. Kun Annalla ja Jonille avautui mahdollisuus mennä lauantai-iltana Ismo Leikolan EI MITÄÄN VAKAVAA-esitykseen Finlandiatalolle, me tietysti ajettiin lapsien seuraksi. Eivät Anna ja Joni liikaa pääse irrottelemaan. Hyvä, että joskus, vaikka lyhyestikin. 
  
  Pakkanen jatkuu ainakin tämän viikon. Sitten näyttäisi lauhtuvan. Mikäli oikein tulkitsen sateelliittikuvaa per 5.12.2021 (https://apps.sentinel-hub.com/sentinel-playground/?source=S2&lat=61.61321168036307&lng=27.815494537353516&zoom=13&preset=2_COLOR_INFRARED__VEGETATION_&layers=B01,B02,B03&maxcc=100&gain=1.0&gamma=1.0&time=2021-06-01%7C2021-12-05&atmFilter=&showDates=false), niin Luonteri on vielä vapaana. Samoin mm. Lietvesi. Pienemmät selät, kapeammat paikat, alkavat olla ummessa. Pitääpä Hanelille jossain vaiheessa pirauttaa, niin saan katsauksen paikan päältä.

  Alkanut viikko kuluu nuhjaillessa jouluu liittyviä sekä liittymättömiä asioita. Jälkimmäisiin kuuluu auton katsastus keskiviikkona. 

  Tämän hetkisen tiedon mukaan ensi sunnuntaiksi kaavailtu Kauniaisten Taitoluisteluklubin luistelunäytös toteutuu. Hieman typistettynä, sekä koronapasseja käyttäen. Saattaa toki vielä suunnitelma muuttua. Jos muuttuu, niin olemme, kliseisesti ilmaisten, ensimmäiset, jotka saavat tietää, sillä Anna on ollut, hieman vastahakoisesti luulen, Taitoluisteluklubin hallituksessa. 
  Jos näytös toteutuu, niin taas suuntaa Hyundai nokkansa kohti Espoota ja Kauniaista.

  Joulu lähestyy. Onko joulu valkea? Tuleeko joulupukki meille? Voi olla, ettei tule. Viime vuonna hän jätti lahjat porraseteen. Nyt korona jyllää pahemmin kuin vuosi sitten. Vaikka pukki varmasti jo kolme rokotusta saanut, niin hän saattaa toimia kuten viimeeksi. On pieni mahdollisuus, että pukin tuuraaja Peppe saa komennuksen hommiin. Rekvisiitta on kyllä tallessa. Riippuu vähän. Iirikselle ei Peppe-Pukki enää läpi mene. Liisalle taas se olisi ensimmäinen kohtaaminen joulu-ukon kanssa. Menee miten menee, niin lapsille luultavasti löytyy paketteja avattavaksi liian kanssa. Ehkä jokunen aikuisillekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti