lauantai 11. joulukuuta 2021

LATO

  Aamulenkillä, lauhtunessa pakkasessa, vinhassa viimassa, soi korvissa Niilon ja Crazy Horsen eilen julkaistu albumi BARN. Kuuntelin sen ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan. Kolme aiemmin julkaistua "maistiaista" olin toki jo aiemmin kuullut. Ei levy mikään mestariteos ole, mutta taattua Niiloa kuitenkin. 

  Crazy Horsen kokoonpanossa oli taas siihen takaisin v. 2018 palannut  Nils Lofgren. Hän oli mukana 1970 julkaistulla albumilla After the Gold Rush ja palasi, kun Frank "Poncho" Sampedro jäi eläkkeelle. Tuo mainio muusikko on ollut vuodesta 1984 myös E Street Bandin jäsen ja pari päivää sitten katselemassani LETTER TO YOU-dokkarissa, tai elokuva se oikeastaan on, Nilsin soittelua oli mukana. 
  Eipä tässä vielä kovin vanhoja olla, kun jotkut palaavat yli viidenkymmenen vuoden jälkeen bändiin. Nils on minua 4 päivää vanhempi. Hypoteetinen paluu The Pictures-aikoihin olisi tietty jo yli 55 vuotta kestäneen paussin mittainen. Pitäsköhän soittaa Ruikulle? Vitsi, vitsi. Vaikka kyllä Risto on joskus asiaa väläytellyt. Mikäs hänen on puhuessa, kun on kaiken aikaa elänyt soittimien ympäröimänä. Meikäläiseltä tuskin enää sujuisi edes D-duuri-juoksutus.

  Aamulenkillä otin kuvan uudesta Salpakankaan Terveysasemasta. Kun käytiin influenssarokotuksessa, kysyi hoitajalta, koska muutto tapahtuu? Hän vastasi että vuoden alussa. Siispä kevättalvinen "vuositarkastus" tulee tapahtumaan uusissa tiloissa.


  Huomenna mennään katsomaan Kauniaisten Taitoluisteluklubin näytöstä. Näillä näkymin se toteutuu. Koronapassi vaaditaan. Perään mennään syömään. Pöytä on varattu Ravintola BASESTA. Se sijaitsee Kauppakeskus Sellossa. Meitä onkin iso joukko: kahdeksan aikuista ja kolme lasta. Mukava tapahtuma, sillä  suhteellisen harvoin kuitenkin yhdessä kokoonnutaan. 

  Ensiviikko menee pieniä mutta välttämättömiä jouluun liittyviä asioita puuhatessa, sisältäen mm. kinkun hankinnan, lohen oston, graavaamisen ja pakastamisen, siivouksen, sekä joulukuusen pystytyksen. Kuusi pystytetään, sillä Iiris ja Liisa tulevat meille hoitoon ensiviikon lauantaina, kun Anna ja Joni meneväy ystäviensä mökille pikkujouluihin. Me pidetään omat. Pikkujoulut lasten ja jälleen lapsiksi hissukseen muuttuvien kesken. 

  Laitan BARN:n kunniaksi loppuun kuvan heinäväestä. Latokuvaa en tähän hätään arkistoistani löytänyt. Kuvan ottajaa en tiedä. Ensimmäisenä vasemmalla on voisi olla tätin ja kummini Maija, toinen oikealta kai isotätini Elsa, muita en tunnista. Yleishuomio: Haravaan pitää vuoleskella pari uutta piitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti