perjantai 26. marraskuuta 2021

PERJANTAITA KOKO VIIKKO

  Koko viikon on joka paikasta pursunnut BLACK FRIDAY-mainoksia. Tämä päivä sai aikaan sen, että blokkasin sähköpostit niiltäkin muutamilta kaupoilta, joilta olen ne sallinut. Mitäs kun samalta taholta puskee kolmea, neljää mailia muutamassa tunnissa. Eikä siinä vielä kaikki: muutamat uutterat tuuppasivat tekstareitakin! Ei tule enää! Jos ikävä tulee, on helppo hankkia mailin postilaatikkoon taas täytettä. Ei taida tulla. Ikävä. 

  Huomenna on lauantai, mutta Black Friday, joka on jo ollut viikon, jatkuu näköjään maanantaihin asti. Ainakin joittenkin kauppiaitten osalta. Tosi pitkä perjantai!
  Sentään yhden nasevan mainoksen tänään näin, kun Emmerdalea katselin. Tietty apteekkiketju kertoi, että kaikki alennuksella, paitsi lääkkeet! Kas kun ei bensa-asemat mainosta, että kaikki alennuksella, paitsi bensa ja dieseli! Tai Alko, että kaikki huimilla huojennuksilla, paitsi alkoholi!
  En minä valita, mutta onneksi Black Friday loppuu, maanantaina viimeistään. Päästään joulukauppaa tosissaan tekemään. Ennen alennusmyyntejä. 

  Korona jyllää taas kunnolla. Ennätyksiä rikotaan, ainakin Euroopassa. Ja eteläisessä Afrikassa on entistä ärhäkämpi muunnos päässyt vallalle. Belgiassa kuuluu löydetyn jo ensimmäinen Eurooppaan saapunut. Kyllä koranan muunnoksien kanssa vielä kauan kättä väännetään. Eivät ole ihan heti kaikkien pallomme kolkkien ihmiset tulleet rokotetuksi. Puhumattakkaan niistä, jotka eivät rokotetta edes halua. Mites se joku saksalainen "asiantuntija" rokottamattomille sanoikaa? Jotenkin siihen suuntaan, että lopulta olette kaikki koronan vakavan muodon sairastaneet, tai kuolleet. No, tuo jälkimmäinen pitää vuorenvarmasti paikkansa. Luultavasti ensimmäinen myös. 

  Auto on nyt puunattu. Konehuone maanantaina, sisältä ja ulkoa tänään. Sanoivat Autopesulassa, että kyllä oli sisällä hiekkaa. Mitäs minä siihen? Nyökyttelin vienosti. Ja mielelläni maksoin 40 €. 
  Nyt ilikiää viijä koslan maanantaina huoltoon. Voi olla, että ennen 8. joulukuuta olevaa katsastusta pitää vielä ulkoa pesettää. 
  Jos huolto menee ilman yllätyksiä, katsastus läpihuutona, kuten uskon, niin saa vuoden usmuutella huoleti, jos jaksaa kallista bensaa ostaa. Eipä kilsoja paljon talvisin tosin edes kerry. Espoon reissuja silloin tällöin. Talvirajoituksilla ja puolet matkasta vanhaa tietä hissukseen ajaen nekin taittaa alle kuusi litraa per100 kilsaa kulutuksella. 

  Huomenna on poikkeuksellisesti siivouspäivä. Yleensä se on perjantai. Nyt se siirtyi päivällä. Ei Black Fridayn vuoksi, vaan siksi, että aamulla oli vein auton pesulaan. Meikäläisen pirtaan ei käy aloittaa siivousta muuten kuin heti aamusta. "Tottumus on toinen luonto", sanotaan. Hyvä, ettei ensimmäinen. Näin varttuneemmalla iällä. 

  Muuten viikonloppu kuluu totuttuun tapaan. Ulkoilua, lukemista, sopivin annoksin suoratoistoa. Ja kahvin kanssa Hilpan tänään loihtimaa omenakakkua. Pieniä iloja näinä pimeinä, koronan entisestään varjostamina aikoina. 

  Näitä tuumi Peppe tänään. Mitä lie tuuminut joskus 1990-luvulla? Piippu ainakin kärysi siihen malliin, että jotakin oli mielessä. Mutta ei ainakaan koronaa tai Black Fridayta. Niistä ei ollut silloin aavistustakaan. Paitsi ehkä jonkun tiedemiehen kauhukuvissa, muutaman kauppamiehen toiveunissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti