sunnuntai 5. tammikuuta 2020

RAPORTTI 3

  Tänään on sunnuntai, huomenna pyhä. Ei mitään väliä. Kellon ja allakan saa nakata nurkkaan. Ajan tietää valon määrästä, päivistä ei tosiaan tarvitse nuukaan huolehtia. Kunhan muistaa, koska täytyy palata kotiin.
  Tänään oli siis sunnuntai, ja tänään oli myös kaunis pakkaspäivä. Aamusta tuulinen, mutta puhuri laantui iltapäivällä. Kahdeksaa miinusastetta näytti mittari jossain vaiheessa.
   Jo totuttuun tapaan on aika kulunut: aamutoimet, koirille ruoka ja jo ulkoilutus, oma ruokailu, lenkkeilyä, tv:n katselua.

  Jäälle uskaltauduin tänään ensi kertaa. Aamupäivällä kävin tuuran kanssa kulkemassa kauemmin jäässä olleen alueen. Kymppisenttistä, hyvin kantaa. Rajan tuolla puolen oli puolet ohuempaa, sinne en tohtinut mennä, vaikka kyllä viisisenttinen teräsjää ihmisen kantaa.

  Iltapäivällä kävin tallustelemassa lisää jääkantta pitkin. Kaunista oli, täytyy sanoa. 




  Harmi, että huomenna menee taas nollaan. Olisivat jäät vahvoneet kummasti, jos pakkanen olisi jatkunut. Tosin luulen, että Sappulan yli uskaltaisi jo huomenissa kävellä. Vaan kun ei ole tarve, jätän kävelemättä. 

  Kyllä englantilaiset osaavat tehdä hyviä sarjoja. Ollaan parin päivän aikana katsottu Areenalta kuusiosainen "Ilmiantaja", ja puolet neliosaisesta sarjasta "Verirahat."
  Sopii hyvin meille, katsoa putkeen monta osaa. Ei tarvitse miettiä, että mitäs siinä viimeeksi tapahtui? Näin helposti käy, jos viikon välein jakson katsoo. 
  "Ilmiantaja" oli oikeasti hyvä. Herätti paljon ajatuksia. Eikä vähiten siitä, kuinka terrorismin ehkäisyyn keskittyvä poliisiorganisatio saattaa aiheuttaa "normaalilla" työtavallaan melkoisia seuraamuksia aivan asiaan kuulumattomille ihmisille. Hyvin käsikirjoitettu ja näytelty sarja. Eikä "Verirahat" tunnu juuri kaverilleen häviävän. Ajankohtainen aihe saa erään perheen kannalta kuvattuna monivivahteisia sävyjä. Odotan huomista, kahta viimeistä osaa.

  Huominen täällä vielä ollaan. Tiistaina, aamupuoleen, lähdetään kotiin. Tainan veljenpoika Markku tulee jatkamaan aloittamaansa koiravahdin hommaa loppupäiviksi. Perjantaina Hanelin porukka kotiutuu. Kai? Kun en noista aikaeroista johtuen ihan ole kuusalla tarkasta paluuajasta.
  Hyvin heillä on toisella puolella palloa mennyt. Ainakin Tainan jakamat jutut ja muutamat WhatsApp-puhelut niin ovat antaneet ymmärtää. Tosin parempikin ajankohta olisi voinut olla. Tarkoitan metsäpaloja. 

  Me mennään Hollollaan, Taina, Haneli, Anni ja Katriina tulevat Anttolaan. Tai kai Anni jää Helsinkiin. Niin se menee. Heillä on pian mennyt reilut kaksi viikkoa aivan erilaisessa ympäristössä, meillä muutama päivä tutuiissa neliöissä. Vaihtelua kummallekin joukolle. Toisille suurempaa, toisille pienempää. Vaan en ehkä osia vaihtaisi. Sen verran kammoksun noin pitkää lentoa. Niinpä, vaikka en noin pitkää lentoa ole koskaan tehnyt. Kammoan minä vuorikiipeilyäkin, vaikka en ole juuri Neitvuorta ylemmäs kiivennyt. 

  Nyt taitaa olla aika tällätä piste. Koirat on iltatarpeillaan käytetty, minä en. Siis käytän itseni iltatarpeilla, muilla asiaan kuuluvilla kommervenkeillä, vetäydyn peiton alle, otan kirjan, luen viisi minuuttia (kokemukseen perustuva arvio), ja nukahdan. Ja nyt se viimeinen piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti