lauantai 5. lokakuuta 2019

VIIDEN VUODEN RAJAPYYKKI

  Iiris saavutti kunniotettavan viiden vuoden iän. Yhtä juhlaa tytöllä on ollut, tulee olemaan: varsinaisena juhlapäivänä, 1.10. vanhempien kanssa,  tänään pienimuotoinen muutamien sukulaisten kera, ensi torstaina päiväkodin lasten kanssa, ensi lauantaina lisää sukulaisia, ja vielä jossain välissä saman talon ystävien kanssa. Kyllä Iiris moisen juhlaputken kestää, mikäs noin upeassa mekossa on juhliessa...


  ...mutta kuinkas vanhemmat? Tietysti kestävät. Luultavasti torstain otatus tulee olemaan raskain.

  Me Espooseen mentiin jo perjantaiaamuna, pimeässä ja sateessa. Iiriksen kanssa päivä vietettiin. Illalla Hilppa ja Anna valmistelivat kemuja.

  Tämä aamu valkeni kauniina ja kylmänä. Minä kävin jo pimeän aikaan dallaamassa tovin. Aamupäivällä lähdin uudelleen, jätin emännät ja isännän puuhiinsa. Kävelin ihan vieressä olevalle mäelle, missä on Aurora Karamzinin näkötornin jäännökset. Aurorahan osti, jäätyään leskeksi 1840, isäpuoleltaan C. J. Walleenilta Espoossa sijaitsevan Träskändan kartanon, jossa hän vietti kesiään vuoteen 1895. Hienot syksyiset näkymät oli kalliolta Pitkäjärvelle...


...vaikka torni on melko matalaksi muuttunut.


Ja upea oli metsäpolkukin mäeltä laskeutuessani.


  Puolen päivän aikaan tuli juhliin Tainan ja Hanelin tytär Anni, joka opiskelee ensimmäistä vuotta yliopistossa. Kahdelta saapuivat Aija, Jonin äiti ja hänen sisarensa. Näin olikin juhlaväki kasassa. Pienimuotoiset olivat kemut tosiaan Erilaisia esteitä oli usealle vakiovieraalle ilmaantunut. No, osa tulee myöhemmin, kuten alussa mainitsin. 
  Kahvit nautittiin monenmoisen tarjattavan kera. Lopuksi tietysti Iiriksen avustuksella koristeltu kakku. Vuosikynttilän puhaltaminen sujui laadukkaasti.


  Kahvin jälkeen piti uudistaa Afrikan tähti. Arvatkaas kuka voitti? Luontainen vaatimattomuuteni estää isomman rehvastelun, mutta allekirjoittanut se oli!

  Seurasi vielä, perusteellisen valmistelun jälkeen, Iiriksen tanssiesitys. Tai oikeastaan useampi. Kyllä tuossa iässä on energiaa! Jos katsojista me neljä eläkeläistä oltaisi vedetty edes yksi Iiriksen esityksen kaltainen akti, niin ambulanssijono Lähderannassa olisi ollut merkittävä. 

  Me matkalaiset toimeuduttiin neljän jälkeen kotiin päin. Aija ja Teija lähtivät suoraan kohti Lahtea, me nakattiin Anni Viikkiin.
  Nyt ollaan tovi kotona rauhoituttu. Hilppa katselee jotakin hömppää tallenteelta, minä naputtelen. Pian lähden keittämään espressot. Sen kanssa varmaan nautitaan mukaamme lähteneitä juhlaherkkuja. 
  Huominen on lähinnä valtavasta jetlagista toipumista, maanantaina hyökataan tien päälle; muikut ja siiat odottavat ottajiaan. 

  Loppukevennykseksi vielä pari kuvaa syyskauniista Espoosta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti