lauantai 16. kesäkuuta 2018

LAZY SATURDAY

  Kaunis päivä. Tänään otetaan iisisti. Minkä teippasin muutaman ikkunan Hilpan maalattavaksi. Ja vahinkoa tein: Irrotin pikkukammarin sisäpokat, vein aitan rappusille. Kun aloin toista teippaamaan, napsahti ruutu halki. Liekö pieni särö ollut valmiina. Niin, tai näin, irrotin särkyneen lasin, mittasin sen. Käydään lasiliikkeestä uusi. Asian hyvä puoli: ei tartte teipata, ja on helpompi maalata. Positiivinen ajattelutapa vähentää hiusten harmaantumista, lähtemistä myös.

  Sitten viritin kastelun yläpihan takalaidalle. Alkaa olla niin auringon polttama, että saa pumppu hurista hollin aikaa.

  Eilen oltiin ahkerampia. Kaivettiin ylös verannan edusta liljapenkki. Hilppa erotteli ylös otetut kasvit, minä kärräsin ylivuotista ihmistuhmaa, vähän muutakin multaa, rajasin penkin, Hilppa istuttu Iirikset takaisin.



Jäi niitä jokunen toiseekin paikkaan.


  Ne ovat Saksan kurjenmiekkoja, ainakin niin pääteltiin. Aikanaan, liki 15 v. sitten, ne on saatu silloiselta kollegaltani.

  Eilen kävin myös jesaamassa Hanelia. Kasattiin rappuset, nostettiin ne paikoilleen. Nyt oli helpompaa, kuin irrottaessa; meitä oli neljä talkoissa.

  Toissapäivänä käytiin Mikkelissä. Purasen Pörren ja vaimonsa kanssa reilu puolitoista tuntia Minnan Torikahvilassa muisteltiin nuoruutta. Mortti osallistui juttuihin, minkä töiltään ehti.


  Kun kaupungilta palattiin, kannettiin kalusteet saunatupaan. Kelpaa Tiilikaisten siellä yöpyä. Iirikselle haettiin Piskolasta aikanaan isovahhempieni käytössä olleista sängyistä toinen. Se on jatkettava malli, joka on ollut Tainan ja Hanelin tyttöillä lapsempina.

'

  Hilppa on saanut työn alle tarkoitetut ikkunat värjättyä, minä kirjoiteltua. Taidan mennä rannalle makailemaan. 

  Vielä unikon sisin pitää paljastaa:


  Ja vieläkin yksi juttu. YLE:n uutisotsikoista lainattua: Analyysi: Kansa sai mitä halusi – Turun puukotuksista tuli Suomen ensimmäinen terrori-isku. Jos noin tosiaan on, en kuulu kansaan. Minä olisin halunnut, että ensimmäistäkään terroristi-iskua ei olisi Suomessa tapahtunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti