maanantai 12. helmikuuta 2018

NO MADE, HOWEVER SOME PERCHES

  Matka on jatkunut maanataihin, pari vuorokautta vielä jäljellä. Ilmat jatkuvat kelvollisina. Olympialaisia sivusilmällä, väliin ihan täsmäkatseella, ollaan seurattu.
  Eilen hakkasin katiska-avannon auki. Ei kalan kalaa! Vaihdoin "nielujohteen" kuorituksi rungoksi. Haneli valotti, että mitä valkoisempi johde, sitä paremmin matikat sitä seuraavat.
  "Monet matteet ku on sokkeita, tahi puolsokkeita, ni ne lähtöö heleposti tuollasen valakeen riuvun johatukseen" velj'-poeka vielä täsmensi. "Voep olla, jotta siun katsikais ei oekee pyyvä, ku siin'ei oo aetaverkkoo".
  Niin voi asia olla. Pitänee sijoittaa kunnolliseen katiskaan. Satkun pintaan ne niistä vissiin pyytävät.

  Eilen ei hiihtämässä käyty, mutta käveltiin Hannilan Hannun kanssa Leppäniemen kupeelle pilkille. 18-20 senttiä oli jään vahvuus. Rautajäätä kaikki, joten hyppiäkin kestää.
  Puoleen tuntiin ei pilkkiessä nykinyt kuin yläpäästä. Sitten hieman sivummalle siirtynyt Hannu sain ahvenen, pienen. Kohta tärppäsi toinen, kokoliaampi. Me mentiin Hilpan kanssa Hannun lähituntumaan, kairasin meille reiät, pilkit pyyntiin, kahden toukan taktiikalla. Kaksi toukkaa oli osoittanut toimivuutensa naapurin isännän pilkissä.
  Hannu veteli ahvenia harvakseltaan ylös. Suurin osa oli läpinäkyviä, jokunen isompi joukossa. Pian alkoi minunkin siimani päässä tapahtua. Ensin kolme onnetonta, sitten keskipannun ahven, taas pieniä sinttejä.
 Puolisen tuntia noilla avannoilla kuvia uitettiin. Parikymmentä kalaa yhteensä saatiin jäälle asti. Viisi niistä oli paistikalan kokoisia, loput tiputettiin takaisin avantoon. Lähtivät jopa uimaan, jokainen. Kasvakoot edelleen, mitäs me kettuja ja variksia syöttämään. Tai korppeja.
  Hannu antoi omat paistikalansa meille, joten maukasta iltapalaa syötiin, ja tuoretta. Ei ollut kymäketju katkennut, ei.
  



  Aamu valkenee hiljalleen.Tuvan uuni lämpiää viimeistä kertaa tällä reissulla. Jenni Rukajärvi sai pronssia vaikeissa olosuhteissa. Aamukahvit juotu, kohta saa vedettyä hiilet uunista, voi laittaa ison vesikattilan hellalle lämpiämään. Lunta on ripotellut pari sentti, pakkasta on neljä astetta, ei tuule. Oiva olosuhde lähteä kohta hiihtämään.

  Kai päivemmällä on kakkoskanava päällä. Sauna pitää ip. valmistella, lämmittää myös.

  Huomenna varmaan mennään samalla kaavalla, paitsi ettei lämmitytä tuvan uunia, eikä saunaa.

  Keskiviikkona toimeudutaan lähtöön heti aamupuoleen. Haetaan äiti Piskolasta, sörnäytetään Päijät-Hämeeseen.
  Hyvin on Elina kylässä viihtynyt. Pari pientä kommelusta on kuulemma sattunut, mutta ei mitään vakavampaa. Perjantaina hänet paimennan moninaisiin kokeisiin. Sitten tilataan soittoaika lääkäriltä, odoteaan diagnoosi, tehdään ratkaisuja niiden perusteella.

  Tänne mieli palaa pian palata. Palaa palata, hauskaa tämä suomen kieli. Niin, viimeistään maaliskuun alussa on halu ja toive Anttolaan palata. Toivotaan, että siihen tulee mahdollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti