lauantai 31. joulukuuta 2016

VIHOVIIMEINEN BLOGI (v. 2016)+NUORUUS BY PEPPE

  "Ensin haluaisin muistaa kilpailijoideni leskiä", aloitti Velho-sarjakuvan Kunkku kiitospuheensa, kun hänet oli valittu Vuoden Mieheksi. Minä en ole Kunkku, joten aluksi Toivotan Kaikille Suotuisaa Uutta Vuotta!


  Itselleni tulee paukuton aatto. Niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin. Pommeja olen muistaakseni kerran elämässäni ostanut, sisäisiä paukkuja puolestaan aika monena aattona viljellyt. Nyt ollaan näin. Jos ei väsy voita, näkee parvekkeelta räiskettä kyllin, ken sitä haluaa.
  Jo eilisaamuna oli jotkut liian aikaisin isukilta paukkuja saaneet tulevaisuuden toivot poksauttaneet yhden postilaatikon tuusan paskaksi. Tilalle oli ripustettu muovikassi vastaanottamaan aamun lehteä. Tiedän, että talossa asuu iäkäs pariskunta; olen joskus lenkillä nähnyt miehen kepin kanssa köpöttelevän lehteä noutamaan. Jotenkin minusta tuntuu, etteivät syylliset ole maahanmuuttajia.

  Sitten puran mieltäni toisesta asiasta. Vakio- ja suosikkikauppani Lidl teki tempun. Tai on se kai tehnyt montakin, ja monta kertaa. Mutta huomasin tämän vasta äsken. Me nimittäin käytämme kaupparyhmän ystävällistä nelikerroksista Floralys Supersoft wc-paperia. Se maksaa muistaakseni 4,06 €/10 rullaa. Välillä on kaupassa XXL-tarjouksena 16 rullan pakkaus hintaan 6,46 €. Olin jo aiemmin pannut merkille, että noissa XXL-jutuissa on jotain outoa. Nyt syvennyin asiaan. Kuinka ollakaan, XXL-tuotteen keskirulla on halkaisijaltaan 10 mm suurempi, kuin normaalirullan (normaali 40 mm, XXL 50 mm). Kun täyden rullan halkaisijakin on normaalissa muutaman millin isompi, kuin tarjoustavarassa, on saavutettu etu vähintään kyseenalainen. En tosin jaksanut tarkkaa laskutoimenpidettä suorittaa. 
  Johtopäätös: Mikäli XXL-koolla tarkoitetaan keskirullan halkaisijan kokoa, olisi se mielestäni ollut reilua ilmoittaa mainoksessa. 
  Sellaisia kaupat ja kauppiaat ovat, ei Lidl (luultavasti) ole pahimmasta päästä. Kunhan vaan marmatan.

  Olen tässä aamuna muutamana jakanut fb:ssa joitain kuvia liittyen Lahteen, Hollolaan ja lapsuuteen. Tällään nyt tähän blogiin jokusen nimikkeellä: NUORUUS BY PEPPE.

  Pennilä ja Säästöpankin liikerakennus uunituoreina


Ensimmäiset Jamekset


Atleetti -64 ja sama tyyppi suksilla


Mikkelin oppivuodet





Takaisin Anttolaan


Maalaispojat  Münchenissä 1970 kesällä


Duunia Saksanmaalla 1971


Riti-vainaan kanssa kemallaan Aittalahenvuorella eli "Himalajalla" ehkä 1972
(photo by "parempi Paavilainen")


  Luulen, että kuvasarjat loppuvat tähän. Tai ehkä, jos vuosia siunautuu, VANHUUS BY PEPPE tulee julkaistavaksi. 

  Perhe Tiilikainen lähti ulos kosteaan +4-asteiseen talvipäivään. Minä viimeistelen tämän "vihoviimeisen". Annalla ja Jonilla ei ole vuodenlopettajai/uudenaloittajaissuunnitelmia. Siis muita, kuin, että yhdessä ihmetellään, uutta aikaa odotellaan. 
  
Eli vielä kerran: HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti