keskiviikko 21. joulukuuta 2016

KOHTI JOULUA

  Mainiolla mallilla on joulun valmistelu. Siivous tehty eilen. Kuusi kasattu ja koristeltu tänään. Samoin muitakin joulun tilpehöörejä laitettu näytteille. Joululiinat tällätty pöydille. Kranssi roikkuu ovessa. Kinkku, juustoja, kolmen sortin lohta, pähkinöitä, rusinoita hankittu. Lahjat, enimmäkseen Iiriksen, paketoitu. Huomenna vielä piipahletaan Lahdessa kaupassa muutamassa, käydään hoitamassa Elinan asiat. Että valmiina ollaan. Samaa mieltä ovat Iki-Tonttu ja Huopahattu. Ja onnellisia ovat myös, nuo mainiot veljekset, kun liki vuoden makailun jälkeen pääsivät tuulettumaan.


  Omalla kohdallani jäi joulupukille kirjoittamatta, en edes mailia lähettänyt. Mutta lyhyt olisi lista ollutkin. Yksi asia vain: Ottakaa ihmiset onkeenne John'in ja Yoko'n  kehoitus!


Ja sama vielä latinaksi, jos joku ei englantia osaa:


  Tiilikaiset tulevat sitten perjantaina. Iiris kuuluu olevan vähän pipi; kurkku kipeä ja lievää kuumetta. On ollut jo pari päivää. Toivotaan, että tyttö jouluksi tervehtyy. Hänelle aatto oheistoimintoineen tärkeää on, me muut joudettaisiin potemaan. Paitsi minä. Ei pukki saa sairastua!

  Pimeää, märkää ja liukasta on joulun alus kelien puolesta. Tänään on talvipäivän seisaus. Taitaa jurottaa huomisenkin valoisan aika samoissa lukemissa, mutta aatonaattona on päivä jo kukonaskeleen pidempi. 
  Nippa nappa saattaa lumi maassa säilyä Hollolan koordinaateissa. Vai onko oikein "koordinaateilla?" Etelämmässä ja lännemmässä on musta joulu tulossa. Mutta eihän se pukkia, sitä oikeaa, haittaa, kun porovaljakolla lentää. Ei kirsku jalakset asfaltilla ja soratiellä. 
  Se on varmaan pukillakin nykyään helpompaa suunnistaa, kun on navigaattori reessä. Siihen se on ohjelmoinut reitin jo hyvissä ajoin. Joten älkää lapset olko pahoillanne, jos pukki ei kauaa teillä aikaa vietä. Minuuttiaikataulu on äijällä. Ei se muuten ehtisi koko palloa kiertää. Onneksi pääsee aikavyöhykkeittäin matkaamaan. Muuten menisi äitiisä koko homma, jäisi monia koteja käymättä, lukuisa joukko lapsia tapaamatta.
  Kun pääpukki on kaiken lisäksi pestannut, minut mukaanlukien, melkoisen joukon assistentteja, tulee tuo mahdoton urakka luultavasti kunnialla hoidetuksi tänäkin jouluna.

  Vielä pukkiasiaa sen verran, että älkää hyvät lapset uskoko sellaiseen pukkiin, joka lentää helikopterilla! Se on feikki! Näitä kelmejä ilmoitellaan jo marraskuulta asti saapuviksi ties mihin joulunavauksiin. Ne eivät ole oikeita pukkeja, eivät edes pukin värväämiä avustajia. Oikeaa pukkia pistelee vihaksi tuollaiset kutaleet. Oikea pukki lentää ainoastaan porovaljakolla. Johan siinä kerosiiniä palaisi, melusaastetta sikiäisi, ja perheenisille tavattomasti vaivaa tulisi, kun joutuisivat kopterille lasketumispaikkoja raivailemaan.
  Toinen asia, mistä lapsukaisten ei tarvitse murhetta kantaa, on se, että jos heidän kotonaan ei ole tarpeeksi isoa savupiippua, pukki tulee ihan ihmismäiseen tapaan ovesta. Niin isoja savupiippuja ei ole kuin Ameriikassa, ehkä Kanadassa myös. Saattaa olla Siperiassakin, en ole ihan varma. Ja onhan etelän mailla koteja, joissa ei ole piippuja lain, ei ole välttämättä oveakaan. Mutta kyllä joulu-ukko osaa, ja tietää, mistä teillekin sisään ilmestyy.

  Voimme nyt rauhallisin mielin pari joulunaluspäivää viettää, me täällä Hollolassa, samoin kuin kaikki oikeaa tietoa saaneet lapset ympäri planeettaa. toivottavasti muutkin ihmissukuun kuuluvat asustajat. 

  Laitoin fb:iin  joulukortin, muistaakseni eilen. Pistän kuitenkin vielä lopuksi yhden toivotuksen teille, jotka tämän lukevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti