sunnuntai 4. joulukuuta 2016

HENNY TIECK'IN OMPELUTARVIKEPÖYTÄ

Henny Behrens sai.... 


....17. heinäkuuta 1880 19-vuotislahjaksi  Johannes Tieck'in


 .....tekemän ompelutarvikepöydän.


  Luultavasti pöytä oli myös kihlajaislahja. Niin, tai näin, Johannes teki Henny'sta Tieck'in. Sen jälkeen asiat luistivat sille mallille, että voin kutsua heitä isoisovanhemmikseni. 
  Johannes kirjoitti tuon pöydän alalaatikkoon, pohjalevyn alapintaan saatesanat. Tulkintani mukaan hieman vaikealukuinen teksti kuuluu::

  "Meiner Lieben Henny zu ihrem 19.ten Geburdstag am 27. Juli 1880 von ihrem Xzyqz."


  Viimeistä sanaa en kykene hahmottamaan.

  Tämä kaunis kapine on komistanut olohuonettamme kolmisen vuosikymmentä toimien oto. mm. kukkapöytänä.



  Iso-opani Johannes näyttää olleen melkoinen nikkari, vaikka ei elämäntyötään puuseppänä, ei huonekaluteollisuuden parissa, tehnytkään. Kuvan massiivinen kirjoituspöytäkokonaisuus viettää nykyään aikaansa äitin Elinan huushollissa , toimien tällä haavaa joulukorttien kirjoituspisteenä.


  Iso-omini Henny eli pitkän elämän (1861-1955). Hännen viimeisinä vuosinaan otetusta kuvasta voi päätellä, että tuolloin saadulla lahjalla oli käyttöä läpi hänen elämänsä.


  Tarina ei ole kummoinen, ei ainakaan veretseisauttava. Mutta minulle se on tärkeä, hellyyttäväkin, pala äidinäitini kautta Lyypekkiin sijoittuvan sukuhaaran historiaa.

  PS. Tuonnoisessa kirjoituksessani vähättelin teknisten alusasujen paremmuutta halpaversioihin verrattuna.

OIKAISU:

  Sijoitin helvetin kalliiseen alusvaatekertaa (ovh. 129,80 €), koska tuotteessa oli helvetin suuri alennus (maksoin 34,00 €). Tänä aamuna laitoin ne ensikertaa ylleni -10 asteen liki tuulettomaan talviaamuun. Kyllä eron huomaa! Onneksi minulla on varaa antaa periksi, kuten myös noin huimasti alennettuihin laatutuotteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti