sunnuntai 2. lokakuuta 2016

JUHLAT

  Eilen saavutti Iiris kahden vuoden merkkipaalun. Juhlistamassa oli lukuisa joukko sukulaisia ja kavereita vanhempineen. Kylmän viileästi suhtautui merkkihenkilö tapahtumaan. Oli ainakin suhtautuvinaan, vaikka lahjapussin sisältö kiinnostikin kovasti....


  ...ja, naisten tapaan, vaatetta piti mallata. Tämä pyjamapusero todettiin passeliksi.


  Kaunis, mutta tuulinen keli meillä oli pääkaupunkireissulla. Anni ja Katriina tulivat Mikkelistä bussilla. Elina päätti olla lähtemättä; arveli, että hälinä ja väenpaljous eivät ole hänelle hyväksi. Parempi niin, jos itsestään siltä tuntuu.
  Anttolan tytöt jäivät meille yöksi, koska autoimme siivouksessa, joten että eivät olisi ehtineet viimeiseen järkevään Mikkelin onnikkaan. Eivät maalaistytöt ole stadilaisia kummempia, kuten kuvassa näkyy.


  Mikkelistä oli tila-autollinen muitakin. Ami, Jukka, Emma, Shade ja Luna, sekä Inkeri ja Daniel. 

Shade ei kun kaunistuu....


...ja Oseluna keskittyy hampaiden uusimiseen.


Daniel, eli Taneli, on puolestaan oppinut kalavaleet.


  Oli siellä tietysti myös Aija, joka lähti sitten keskiyöllä kahdeksi kuukaudeksi Australiaan. Hyvää kevättä vain hänelle!
  Vielä paikalle ilmaantui Iiriksen kavereita, vanhempiensa kera tietenkin. Eli parhaimmillaan joukkoa oli hyvinkin kolmisenkymmentä. 
  Joniin oli edellisenä iltana iskenyt kova kuume. Särkylääkkeiden voimalla hän jonkin aikaa juhlissa oli, mutta vein vetämättömän isän kotiinsa, ennen kuin tapahtuma oli kokonaan ohi. Toivottavasti mies tolkkuuntuu kokoliasta nukkekotia kasaamaan!

  Tainan ja Hanelin tytöt lähtevät kohti Mikkeliä puolen päivän maissa junalla. Pääsevät läsyjä tekemään. Tai sitten jotain muuta. 

  Eli sellaisen olivat Iiriksen kemmakat, pähkinänkuoressa. Täytyy sanoa, vaikka jäävi olen, että kyllä on Iiris-tyttö mainio eläjä. Kun lahjoja katselivat, ja hänelle sanottiin, että ei avata vielä, vasta kotona, ei likka inttänyt yhtään vastaan, tyytyi tuomioon. Kun päiväkodin tiloissa juhlia vietettiin, olisivat lahjat leviteltyinä pian sotkeutuneet kerhon leikkikaluihin ja muihin kalskeisiin, siksi oli järkevää jättä joitan asioita tuonnemaksi. Mutta olihan sitten kotona uusi juhla tiedossa!
  Muutenkin juhlahenkilö käyttäytyi arvokkaasti. Oli kaveri kaikkien kanssa, ei vierastanut ketään, eikä syönyt, kuin kymmenkunta pinkiksi kuorrutettua piparia. Siinä mallia vähän vanhemmillekin. Tarkoitan siis aikuisille.

  Lopettelen tämän kuvakirjaksi muodostuneen juhlatarinan tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti