tiistai 11. lokakuuta 2016

JO ALKAA πC

  Kaikki täytyy aina tehdä ensimmäistä kertaa. Nyt kirjoitan ensimmäistä kertaa Sokoksen kahvilassa blogiani. Hilppa on jumpalla, kuudesta seitsemään. Koska päiväni kävi kovin pitkäksi, täräytin kaupunkiin kuudeksi (parkkimaksuvelvollisuus loppuu silloin).  Nyt istun siis kuppilassa. Iso tila , kymmeniä pöytiä, lisäksi Hese toisella puolella. Paikaltani näkee suoraan Aleksille, joka on yhä kuin pommin jäljiltä. Kohta kai pitäisi keväällä alkanut katuremontti olla valmis. Luulen, että keskustan kivijalkakauppiaat, ehkä muutkin, ovat onnellisia, kun homma on viimeinkin ohi. Olen muutamassa putiikissa asioidessani henkilökuntaa jututtanut. Ei tunnu myllerrys kaupantekoa edistävän. Arvaahan sen, kun jalankulkureitit ja Aleksin ylityspaikat saattavat muuttua päivittäin. Itsekin olen muutaman kerran ajautunut umpiperään, hyvä etten eksynyt tuossa läyhkeessä.

  Nobelin palkinto tuli sitten suomalaiselle taloustieteilijälle. Etevä alallaan, uskoisin. Mutta mitä hittoa hän tekee jossain Massasuchettisissa?  Ehkä olisi alan miehen taitoja tarvittu kotimaassakin!

  Hillary ja Donald suomivat taas toisiaan sanan säilällä. Trump oli kuulemma paremmin valmistautunut, kuin 1. koitoksessa. Miten lie valmistautunut julkaistuun rimanalitukseen? Pornolehtiä lukemalla? Nuoria naisia kourimalla? Saa nähdä, mitä käänteitä tuossa ei niin puhtaassa kilvassa vielä pullahtaa ilmoille. Kuukausiko tässä on aikaa kaivella tunkioita, puolin ja toisin.

  Tuosta otsikosta: Kun aamuisin avaa tv:n kuuden jälkeen, kuulee samat uutiset puolen tunnin välein, samalla luen lehdestä edellisenä aamuna puolen tunnin välein kuultuja uutisia. Ne alkaa osata ulkoa. Vaikka oma vika; mitäs avaan toosan, mitäs tilaan lehden. Tottumus on toinen luonto, niin kai se on. Tuosta kuitenkin juontaa blogin otsikko. Ajattelin, otsikkoa mukaellen, kirjoittaa pienen pätkän erilaisella tyylillä. Otsikon asu tuli mieleeni kuin itsestään. Jatko vaatinee hieman pohtimista. Joten, koska Hilpan kuntoilukin lähenee loppuaan, jatkan hommaa kotona. Luultavasti huomenna; Emmerdalet ja eilinen Nousuvesi ovat katsomatta.
 
  Uusi aamu. Yritän jatkaa juttua valitsemallani tavalla:

 Ei tartte, ku a5a selata, tele5ota kuikuilla, ni alkaa πC! Miettii, että kaFenko jonnekin rauhaan. Mutta mikä sopivaksi pai2? Pai2, missä ei olis mieli ihan S? Missä olotila tulisi tyydytet1. Kuka keξ vastauksen? Jos keξ, soittakoon kuuδ. Ehkä se teψ?
  KurtMtu sentään, ei tää olekaan sillä 5in, että sen kun näpyttelee. Eli turha lorC pidempää. Siirryn normaaliksi kirjoitustou2.

  Kaikkea se teettää, joutilaalla. Mutta asiaa puhuakseni takana on ensimmäinen yö ilman suojakilpeä. Silmä on kuin ei mittään. Tippoja vaan pitää tiputella neljästi päivässä vielä 3 viikkoa. Siihen alkaa jo oppia; harvoin jää enää tippa ripsiin, lorahtaa luomille. Jopa suunnilleen jokaisen pisaran olen myös muistanut suunnilleen ajallaan tiputtaa.

  Justin Vernon alias Bob Iver on julkaissut uuden albumin. Ei miehen tahti noppeuvellaan huimoo; kolme levyä liki kymmenessä vuodessa. Mutta jälki on kyllä hyvää. Kovin on kehuttu uutuuttakin. Minä suhahdin aamulla lastukirjaston sivuille. Maakuntakirjasto on rahapulassaan yhden kappaleen tilannut: Heinolan pääkirjastoon. Yksi varaus oli jo tehty, nyt on kaksi. Eli kuukauden sisään saan tallenteen kuultavakseni.
  Tuossa surfaillessani huomasin miehen tulevan ensi vuoden alussa Eurooppaan kiertueelle. 18 esiintymistä näyttäisi olevan, Tukholmassa yksi, mutta on jo loppuunmyyty. Samoin useat muut, ja loppuihinkin vain muutamia tikettejä jäljellä.

  Kirjarintamalle kuuluu sellaista, että eilen varasin Pierre Lemair'en teokset "Alex" ja "Camille".
Tv:osta , paremminkin tallenteilta, tulee katseltua mm. "Nousuvesi"-, "Mammona"-, "Odyssey"-, "Poldark"-, "Wayward Pines"-sarjoja. "Syrjäinen maa" loppui. Hyvä juttu oli, ehkä 1. kausi kuitenkin synkeydessään ja autiudessaan parempi kuin toinen. Kohta alkaa ainakin "Sorjonen" ja "Pako pimeydestä".  molemmat ykkösellä tulevana viikonloppuna. Yle pitää tasonsa, ainakin vielä. Saa nähdä, mitä huhuillut uudistukset ja säästöt tuovat tullessaan. Kauhulla odottelen.

  Teatteriin pitää vielä sykyn aikana kerran mennä; viime viikolla ensi-iltansa saaneeseen esitykseen ""Orkesteri - the Everlast".

  Se kulttuurista. Ruumiinkulttuuri on palannut leikkausta edeltävään tilaan. Hyviä sateettomia aamuja on ollut. Mutta se aika väistämättä lähenee, kun räntää vihmoo vaakatasossa. Vaan ei ole uhkapakko joka aamu taipaleelle rynnätä.

  Tämän aamun uutisissa kerrottiin Samsung'in vaikeuksista uusimman lippulaivansa kanssa. No, mulla onkin Huaweit (puhelin ja tabletti). Hyvä  華為技術有限公司!

  Pitää lopettaa, lähteä keittämään välikahvit. Taidan tehdä ranskalaiset maitokahvit, eli itsejauhetuista pavuista pressopanulla valmistettu kahvi, sekaan puolet lämmitettyä maitoa. Välikahvit siksi, että Hilppa menee töihin vasta päivällä.

  Siis ter5ä vaan kaikille. Kuvassa vellokset aikana, jolloin aamulla ei avattu telkkaria, eikä Posti-Janne kiikuttanut Länsi-Savoa eikä Maaseudun Tulevaisuutta aamuviideksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti