torstai 6. lokakuuta 2016

EI PULMIA JA PULMIA

  Silmä toipuu ilman ongelmia. Tai toipuu ja toipuu! Koko leikkaus oli niin "peace of cake", etten olisi uskonut.
  Auton rattiin hyppäsin jo eilen; kävin hakemassa Hilpan ja varaamassa silmälääkäri- ja optikkoajan Specsaversilta. 1. marraskuuta sama lääkäri, joka silmän operoi, jälkitarkastaa sen. Sitten pääsen uusia okulaareja valitsemaan. Ja valinnan varaa riittää, kuten kaikki apunäön käyttäjät tietävät. Mutta ei siitä pulmaa ole koskaan tullut, valinnasta. Sama käytäntö, kuin naisten vaateostoksilla, pätee. Eli kierretään, kaarretaan, hypistellään, mietitään, arssinoidaan, tuumiskellaan, melkein päätetään, jatketaan tutkiskelua, lopulta palataan ensimmäisenä valitun luo ja ostetaan se. Kaikella kunnioituksella.
  Autolla ajaminen ei omaatuntoa soimannut, vaikka hoitaja sanoi, että viikko pitisi pysytellä ratin takaa poissa. Lääkärihän sanoi, että joku päivä, siihen asti kun sinusta tuntuu sopivalta. Ja että oikean silmäni näkökyky riittää ajamiseen. Huolella ajateltuna oli näkökykyni eilen paljon parempi, kuin kaihisilmäisenä kuukausitolkulla körötellessäni. M.O.T.
  Huomenna aion siirtyä normaalikäytäntöön myös aamulenkin kohdalla. Aluksi luultavasti lyhennetyillä versioilla, vajaateholla muutenkin.
 
Anna lähetti eilen pari kuvaa Iiriksestä nukkekodilla leikkimässä. Joni oli parantunut kuumetaudistaan kasaamaan lahjan. Hyvä niin, kahdestakin syystä. Ensinnäkin hyvä, että poika parani. Toiseksi melkein vielä parempi, ettei Annan tarvinnut alkaa kasaushommiin. Jonilla nimittäin riittää maltti lukea ohjeet, ottaa selvää tehtävästä. Anna taas on tullut sanoko keneen! Saattaa niin ärräpäitä kuin osia, ohjeita ja työkaluja lennellä, jos alkaa pahemmin vastustamaan. Isänsä tyttö! On kai minulta oppinut, että vika ei ole koskaan itsessä, vaan ohjeissa, tuotteessa tai värkeissä.


  Aurinko nousee ja laskee, arki palatuu uomilleen, kulkee toliaan totuttuun malliin, ilman sen mainittavampia pulmia. Joten kaivelen muistini lokeroista muutaman. Siis pulman.

  Helsingistä Jyväskylään on maanteitse 270 km. Paavo lähtee Helsingistä kohti Jyskälää klo. 11:00, ja ajaa 80 km:n keskinopeudella. Ilmari starttaa Jyväskylästä Helsinkiin klo. 11:45, ja ajonopeus on hänellä 97 km/h.
  Kysymys kuuluu: Kumpi on lähempänä Helsinkiä, kun he kohtaavat?

  Pikku Untolla on kaksi kolikkoa, yhteensä 70 senttiä. Toinen ei kuitenkaan ole 50-senttinen.
  Kuinka se on mahdollista?

    Kolme kulkijaa hakeutui yöksi majataloon. Isäntä peri heiltä maksuksi 10 taaleria per henkilö. Aamulla isäntä kuitenkin ajatteli, että oli laskuttanut liikaa. niin,  että matkalaiset eivät ehkä yövy kestikievarissa toista kertaa. Hän antoi piialle 5 taaleria, ja käski tämän palauttaa rahan miehille, ennen kuin he jatkaisivat matkaa. Piika mietti, kuinka jakaisi 5 taaleria kolmen vieraan kesken, ja päätyi ratkaisuun, missä antoi miehille taalerin jokaiselle, piti kaksi itsellään. No, matkalaiset olivat siis maksaneet 9 taaleria kukin, mikä tekee 27 taaleria. Piika piti kaksi. Eli yhteensä 29 taaleria.
  Mihin katosi yksi taaleri?

  Kaksi kaverusta on lähtenyt veneellä onkimaan. Toinen on toisen poika, mutta toinen ei ole toisen isä.
  Miten se on ymmärrettävissä?

  Säiliöön pumpataan vettä sellaisella nopeudella, että vesimäärä tuplaantuu joka minuutti. Säiliö tulee täyteen kello 12:00.
  Kysymys kuuluu: Milloin säiliö oli puolillaan?

  Sama äiti on saanut kaksi poikaa samaan aikaan samana päivänä ja vuonna, mutta pojat eivät ole kaksoset.
  Miten se on mahdollista?

  AAA+BBB=AAAC.
  Yhtälössä jokainen kirjain vastaa yhtä numeroa.
  Ratkaise:   A=______ 
                   B=______
                   C=______

  Klassisista klassisin. Maajussin täytyy rahdata veneellä Rubicon-joen yli kettu, kana ja jyväsäkki. Veneeseen mahtuu kerralla hänen lisäkseen vain yksi. Hän ei voi jättää kettua kanan kanssa kahden, koska repo ahmaisisi kanan, eikä liioin heivata jyviä kanan seuraksi, sillä kana nokkisi jyvät parempaan talteen.
  Kuinka äijä selviää tehtävästä?
  Tehtävä ei ole mahdoton, sillä maajussi ei ole kenraali, joka armeijoineen aikoo joen ylittää (kirj. huom.).

  Nämä olivat simppeleitä pähkinöitä ja kompia. Kun olette ne ratkaisseet, ja jos aikaa on, pohtikaa vaikka joutessanne Zenonin paradokseja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti