lauantai 11. heinäkuuta 2015

TYÖTÄ VUOROTTA

Se on sittten 12 tunnin työpäivä takana. Seihtemältä aamulla alotin, seihtemältä illalla lopetin. Ruoka- ja korviketauot oli maks. 15 minuuttia. Mutta tehtyä tuli. 
Nyt on käyty saunassa, Iiris myös, tyytyväiseltä näyttää.


Niin meni tosiaan duunissa päivä, etten kuviakaan oo ottana, minkä pari Iiriksestä, kun saunasta tuli, muutamia työmaasta.

Joo, saunan silta oli aamulla tämän sorttinen.


Ihan kauniin värinen, leppälautaa, Piskolan lepistä joskus muinoin banaani-Pekka kenttäsirkkelillä sahannut, Leinosen Matin sahalla höylän läpi jurskautettu, ellen aivan väärässä ole. Mutta paikka paikoin alkoivatten olla aika lahoja. Samoin vasat, varsinkin laiturin rappujen kohdalta, missä ei ole kaidetta, ja tuulelle satelee lattialle.
Siitä sitten purkamaan. Urkkoa oli, oletettua enemmän. Oli nimittäin 32 milliset laudat naplikoitu neljän tuuman öräsimillä, niin paljon, kun kantoja mahtuu! Ja väliin jokunen viistuumanenkin, varmuuden vuoksi. Aikaa tuhrautu. Samoin huonojen vasojen vaihtamisessa, osin vahvistamisessa.


Lopulta pääs terassilautoja ruuvailemaan. Aikaa siinäkin kulahti, Sitten vielä rappuja konstruoimaan, äplistelemään, Saarisen Lasse-vainaan tekussa opettamaa nousu/etenemä-sääntöä. Mutta pa**at säännöistä, tehhään semmoset, kun sattuu tulemaan. Jonkilaiset niistä tuli.
Helmi tuli rannalle kuuluttamaan ohi veneilijöille, että kohta se on valmis.


Työn palkaksi tuli sitten lettuja; kanttarelli- ja juusto täytteisiä, sekä jälkkäriksi omenahillolla höystettyjä. Niillä eväillä jakso vielä saunan lämmäyttää.

Nyt, kun tätä kirjoittelen, pieni sadekuuro ripauttelee vettä. Muuten on ollut ihan hyvä päivä, kelin suhteen tietty. Ei liijan kuumaa työjellä, mutta ei ves'paistettakaan. Tuossa kolmen-neljän huitteilla aurinko mollotteli esteettä. Silloin tuntu kyllä melko nihkeältä.
Puotaa näyttää lupailevan huomiseksikin. Vois lähteä kameran kera kiertelemään. Oikeille töille en juuri taida ryhtyä.

Tällanen on siis päivän lopputulema. Kesti se ainakin ensimmäiset saunakäynnit. Ja voipi olla, ettei tartte allekirjottaneen ennää uusia, jollein mullistuksia sun katstroohveja tapahu. 


Iiris sitten saunan päälle urvahti kesänaapurilta kierrätykseen saatuun matkasänkyyn. Pieneltä näyttää tyttö sängyssään. Ei mikään ihme sinällään; pienhä hää on.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti