lauantai 4. heinäkuuta 2015

JOS MINULLA OLISI VALTA...

   Jos minulla olisi valta muuttaa maailmaa, päättää sen asioista, ja säätää lakeja ja asetuksia, ryhtyisin välittömästi toimiin.
  Sotien lopettamisen, pysyvän maailmanrauhan synyttämisen, nälänhädän poistamisen, tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden, uskon-, uskomattomuuden-, uskottomuuden-, sanan-, ja mielipiteenvapauden täysimittaisen toteutumisen, sekä uudistuneen energiapolitiikan luomisen jälkeen keskittyisin hieman pienenpiin, mutta yksilön elämää suuresti koskettaviin seikkoihin:

Ilmasto säädeltäisiin sellaiseksi, että kravun kääntöpiirin pohjoispuolella ja kauriin kääntöpiirin eteläpuolella keskilämpötilat lyhyelläkin aikavälillä noudattaisivat optimaalisia käyriä, kääntöpiirien välissä hieman sen alapuolisia lukemia.
Säästä puhuminen useammin kuin kerran päivässä, sekä siitä milloin tahansa valittaminen tulisivat ankarasti kielletyksi. Kiellon rikkomisesta seuraamuksena olisi viikon aresti pahimman luokan populistin seurassa.

Arja Koriseva ja Mikko Kuustonen korotettaisiin Suomen hovihekottajista koko maapallon päänaurajiksi. Varajäseneksi nimettäisiin Lasse Norres.

Kaupalliset tv-kanavat velvoitettaisiin maksamaan katsojalle 1,74 €/h. Summa ei ole hatusta tempaistu, vaan hyvinkin tarkkaan harkittu. Se on sen verran pieni, ettei juuri innosta ansaitsemismielessä kyseisten mediayhtiöiden ohjelmia tuijottamaan. Mutta on kuitenkin pieni korvaus siitä käsittämättömästä mielipahasta ja hermoja riipivästä kokemuksesta, minkä toistaan seuraavat ja käsittämättömän kauan kestävät mainoskatkot aiheuttavat muuten ehkä kelvollistakin ohjelmaa katsovalle.

Olympialaiset, jalkapallon arvokisat ja kyykän mm-kisat velvoitetaan näyttämään maksuttomilla kanavilla joka puolella maapalloa. Muuten urheilulähetykset voisivat olla maksullisia. F1-spektaakkelit siirrettäisiin korkeimpaan maksuluokkaan, tenniksen Grand Slamit halvimpaan. 

Anttolan satamassa sijaitseva vanha paloasema sisällytettäisiin Unescon Maailmanperitöluetteloon ja sen katolle pystytettäisiin Miina Äkkijyrkän toteuttama patsas "Posti-Janne Hämäläinen". Teoksessa kuusi metriä korkea Janne tähyää punaisen keskimoottorinsa keulasta yli Harvion.

Uimakoulu tulisi pakolliseksi kaikkialla, lukuun ottamatta sellaisia Saharan, Kalaharin ja Gobin alueilla asuvia ihmisiä, jotka ovat allekirjoittaneet juhlallisen vakuutuksen, missä ilmoittavat, etteivät koskaan tule poistumaan kotiseudultaan. 

Tuosta aasinsiltana Annan eilen lähettämä kuva Iiriksestä ensimmäisessä uimapuvussaan...

...sillä eihän edellisestä yrityksestä tullut mitään ilman asianmukaista varustusta.

Minun blogikirjoitukseni käännettäisiin 450:lle eri kielelle, mukaan lukien hemba, cherokee, kymri, xhosa (kafferi) ja ragahanga-manihiki. Viimeeksi mainittuhan on austronealainen kieli, jota puhuu n. 5 000 ihmistä. Kielen nimen jälkiosa ei tiettävästi viittaa mammonan haalimisesta johtuvaan eritteen muodostukseen.
Kirjoitukset sisällytettäisiin pakollisiksi yläastetasoisessa opiskelussa ympäri palloamme.

Siinä muutamia toteutettavia uudistuksia, tärkeimmästä päästä kaikki. Vähäpätöisempiin ehdimme palata myöhemmin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti