tiistai 14. heinäkuuta 2015

HAVAINTOJA

Päämäärään pyritään keinolla millä hyvänsä. Kun se on saavutettu, voi menneet unohtaa, takinkääntöjään selitellä parhain päin. 
Sinällään Soinin lipsuminen on minusta hyvä asia, mutta se, millaisella moraalilla tuollaiseen asemaan ängetään, tuntuu demokratian tappiolta.

Paikallisessa, poliittisesti sitoutumattomassa peruskonservatiivisessä päivälehdessä on "näppis-palsta". Siinä julkaistaan ihmisten lähettämiä tekstiviestejä, kymmenittäin joka päivä. Siis eräänlainen typistetty versio "Guns'n radiosta" (lainaus Rohus-Matilta). Enpä ole niitä viitsinyt juuri lukea, vaikka kyllä kai helmiäkin löytyisi. Yhden tekstarin lehti aina nostaa isoilla kirjasimilla palstan alkuun. Sen toki lukaisen. Tänään se oli: "YLEN PROPAKANDA EI VAIKUTA ISÄMAALLISIIN IHMISIIN".
Tekstarithan perustuvat ytimekkääseen ilmaukseen, ilman perusteluja ja selityksiä. Niinpä minullekin, tietämättömälle turjakkeelle, paljastui totuus. Minä kun olen tyhmyyksissäni luullut, että propakandaa Suomessa suoltavat lähinnä kaupalliset kanavat!

Harmi, ettei tulostimen värit ole finaalissa, ja varakangastakin pakalla on. InkClub näätsen ilmoittaa, että vähintään 26 euron ostajalle sähkökäyttöinen jalkaraspi (36,95 €) kaupanpäälle. Vois tietysti ostaa setin musteita jemmaan, mutta kun en keksi jalkaraspille käyttöä. Toisaalta jos tilaisi, voisi perustaa viraapelivirmaksi pedikyripisteen. Kynsiviiloja ja leikkureita jo on, saksista puhumattakaan. Jalkakylvyn pystyy myös soveltamaan. Ja mahdolliset känsät voisin kolvilla pois polttaa. Koko käsittelyn hinta 150 € + alv, kevyt versio satasella, verottomana tietysti.

Huumeparoni "El Chapo" karkasi Meksikossa hyvin vartiodusta vankilasta 1,5 kilometriä pitkän tunnelin kautta. Kun rahaa on, asiat voi tehdä tyylillä; putki oli valaistu ja ilmastoitu. Juttu ei kerro, oliko siellä myös baari ja uima-allas. Kaiketi oli. Selvääkin selvempää on, etteivät viranomaiset tai henkilökunta voinut olla kuusalla noin pienestä manooverista!

Tämä aamu varmensi jo usein aiemminkin muodostunutta käsitystäni suomalaisten säähän varautumisesta. Suuri osa tuntuu ulos lähtiessään vain vikaisevan allakkaa: "Heinäkuun puoliväli, selevä, se on sortsikeli!" Minä sentään katson ensin ikkunasta ulos, ja vilkaisen mittaria. Tuntui aamulenkillä hyytävän hytisyttävältä katsella töihin fillaroivaa tai dallavaa sortsi-. ja t-paitakansaa, kun lämpöä oli +6!
On kai niin, että kun kesäkelit eivät tule ihmisen luokse, niin vaatteet kuitenkin. Ollaan niin sisukasta pohjolan kansaa, että lyhyestä kesästä nautitaan, vaikkei sitä olisikaan.

Yle:n uutisten kärkiantia on, että puolet eurooppalaisista, myös suomalaisista, muuttaa lomasuunnitelmiaan taloudellisen tilanteen takia. Minä kuulun siihen onnelliseen puolikkaaseen, joka ei muuta. Elokuu odottaa. Luonteri, here I Come! 

Luonteria parhaimmillaan, aamusoudun aikoihin....


...ja siesta tietämissä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti